Kaštelanin spasio mladog dupina


Josip Rajčić Bale (38) iz Kaštel Gomilice hodao je sa sinom Ivanom (13) rivom u Kaštel Starome u četvrtak oko 14 sati. Padala je kiša i puhala je bura. U moru ispred sebe Josip je primijetio peraje. Bio je to dupin dug 1,5 metara. Nasukao se.

- Odmah sam zvao 112. Rekli su mi da ga pokušam spasiti. Što ću? Skinuo sam tenisice, ušao do koljena u vodu i pokušao ga odgurniti. Nije se dao. Dupin je bio izgubljen - za 24 sata prepričava Josip spašavanje malenog dupina u Kaštelanskom zaljevu.

Jadno stvorenje nije shvatilo kako pronaći put u dubinu. Josip nije odustajao. Temperatura mora bila je samo 15 stupnjeva, a zraka 9.

- Vrtio je glavom hvatajući zrak. Opet sam pokušao. Jedva sam ga okrenuo i odgurnuo. Na sreću, zaplivao je u dubinu - kaže Josip dodajući da dupin nije imao ozljeda.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019