Spašavali preko cijelog Jadrana Hrvate, Bosance, Nijemce, Francuze...


Foto:Cropix

Zbog današnje bure na Jadranu dogodilo se više prometnih nesreća u kojima nijedna osoba nije teže ozlijeÄ‘ena, a sve akcije uspješno je koordinirala Nacionalna središnjica za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru iz Rijeke (MRCC), priopćeno je večeras iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Dvoje njemačkih državljana na gumenoj brodici na vesla spašeno je kod Vrbnika nakon dojave da ih bura baca na stijene. U pripravnost je stavljeno plovilo Lučke ispostave Šilo i plovilo Lučke ispostave Novi Vinodolski, no ubrzo je turiste spasila lokalna brodica koja ih je prevezla u Vrbnik. Jedna osoba pritom je zadobila nekoliko ogrebotina dok je pokušavala izaći iz brodice na kopno.

Oko 13,30 sati nasukao se 12 metarski brod "Luis Vaz de Camoes", oznake 844-ST sa šest francuskih državljana kod otoka Rava. Na mjesto dogaÄ‘aja upućeno je plovilo Lučke ispostave Sali, a brod je u 15,15 sati odsukan uz pomoć plovila Pomorske Policije. Brod je s neozlijeÄ‘enom posadom otplovio do Zadra u pratnji plovila Lučke ispostave Sali.

U isto vrijeme odvijalo se spašavanje 7 metarske brodice "Zora" s pet državljana BiH izmeÄ‘u Cavtata i Dubrovnika. Brodica je imala prodor mora i počela je tonuti, a u pomoć je priskočio putnički brod "Golešnik" koji je bio u blizini. Na brodici su bile tri odrasle osobe i dvoje djece. Nakon što je spriječen prodor mora, u pomoć je pritekao vlasnik jet-ski kluba iz Cavtata B.O., koji je prekrcao posadu "Zore" na svoje plovilo, a brodicu oteglio do Cavtata.

Putnički brod "Bartelo mali" oko 14 sati ispred Selca spasio je četiri hrvatska državljanina na pedalini koji su se zbog orkanske bure našli na otvorenom moru. NeozlijeÄ‘ena posada vraćena je u Selce.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019