Petrokemija i službeno većinski vlasnik Luke Šibenik


Kutinska Petrokemija postala je većinski vlasnik Luke Šibenik sa gotovo 80 posto udjela.

Danas je u Šibeniku izmeÄ‘u Petrokemije i tvrtke Transadria u stečaju potpisan ugovor o prodaji i prijenosu poslovnih udjela trgovačkog društva Luka Šibenik d.o.o. Tim je ugovorom okončan postupak prodaje poslovnih udjela te je Petrokemija stekla dodatnih 50 posto vlasništva u Luci Šibenik i vlasnik je ukupno 79,72 posto poslovnih udjela, objavila je kutinska tvornica umjetnih gnojiva na Zagrebačkoj burzi.

Ovim činom završen je postupak stjecanja vlasništva u Luci Šibenik od strane Petrokemije, postupak koji je trajao gotovo desetak godina.

Inspiriran je poslovnom povezanošÄ‡u društava jer su robe Petrokemije pretežite (gotovo 80 posto) u ukupnoj manipulaciji roba u Luci Šibenik.

Većina sirovina iz prekomorskih zemalja stiže u Petrokemiju preko morske luke u Šibeniku, a isto tako i gotovi se proizvodi Petrokemije izvoze putem šibenske luke.

Realizacijom ulaska u većinsko vlasništvo Luke Šibenik Petrokemija je zaštitila djelatnost pretovara roba u toj luci. Potpisivanjem ugovora postignuta je stabilnost vlasništva te su stvoreni okviri za rad na razvijanju i unapreÄ‘enju odvijanja lučkih djelatnosti, ističu iz Petrokemije.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019