'MEC'i dalje na liniji Ilovik-Mrtvaška


Privremena brodska linija Ilovik-Mrtvaška uspostavljena zbog radova na dogradnji pristana na Iloviku nastavit će se održavati do izbora koncesionara za novu državnu brodsku liniju 311 Ilovik-Mrtvaška, a na liniji i dalje plovi putnički brod 'Mec', odlučeno je u Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

Natječaj  za liniju 311 će se žurno raspisati, a tražit će se brod kapaciteta 50 putnika i najmanje brzine od 10 čvorova. Do tada, brod 'Mec' obavljat će dnevno četiri povratna putovanja. Dva puta tjedno u sezoni, od polovice lipnja do polovice rujna, održavat će se i posebno putovanje namijenjeno isključivo prijevozu robe, kako bi se poboljšala i olakšala opskrba Ilovika.

Za razliku od prošlih mjeseci, prijevoz na liniji Ilovik-Mrtvaška više neće biti besplatan. Stalni stanovnici Ilovika cijele godine plaćat će otočnu kartu od 10 kuna, a  ostali putnici 25 kuna u sezoni, a 15 kuna u izvansezoni za putovanje u jednom smjeru.

UvoÄ‘enjem linije 311 Ilovik-Mrtvaška, klasični putnički brod 'Premuda' na liniji 310 Mali Lošinj-Unije-Susak-Ilovik više neće pristajati na Iloviku, a brod 'Dubravka' na liniji 9308 Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-MartinšÄ‡ica-Cres-Rijeka na otoku će pristajati tri puta tjedno u sezonskom, i dva puta tjedno u izvansezonskom razdoblju.

Privremena brodska linija Ilovik-Mrtvaška uvedena je nakon što su počeli radovi na dogradnji i proširenja pristana na Iloviku, zbog kojih nije bilo moguće pristajanje brodova na redovitim linijama. Putovanje od Ilovika do Maloga Lošinja klasičnim brodom na liniji 310 trajalo je sat vremena, a sada samo desetak minuta.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019