'MEC'i dalje na liniji Ilovik-Mrtvaška


Privremena brodska linija Ilovik-Mrtvaška uspostavljena zbog radova na dogradnji pristana na Iloviku nastavit će se održavati do izbora koncesionara za novu državnu brodsku liniju 311 Ilovik-Mrtvaška, a na liniji i dalje plovi putnički brod 'Mec', odlučeno je u Agenciji za obalni linijski pomorski promet.

Natječaj  za liniju 311 će se žurno raspisati, a tražit će se brod kapaciteta 50 putnika i najmanje brzine od 10 čvorova. Do tada, brod 'Mec' obavljat će dnevno četiri povratna putovanja. Dva puta tjedno u sezoni, od polovice lipnja do polovice rujna, održavat će se i posebno putovanje namijenjeno isključivo prijevozu robe, kako bi se poboljšala i olakšala opskrba Ilovika.

Za razliku od prošlih mjeseci, prijevoz na liniji Ilovik-Mrtvaška više neće biti besplatan. Stalni stanovnici Ilovika cijele godine plaćat će otočnu kartu od 10 kuna, a  ostali putnici 25 kuna u sezoni, a 15 kuna u izvansezoni za putovanje u jednom smjeru.

UvoÄ‘enjem linije 311 Ilovik-Mrtvaška, klasični putnički brod 'Premuda' na liniji 310 Mali Lošinj-Unije-Susak-Ilovik više neće pristajati na Iloviku, a brod 'Dubravka' na liniji 9308 Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-MartinšÄ‡ica-Cres-Rijeka na otoku će pristajati tri puta tjedno u sezonskom, i dva puta tjedno u izvansezonskom razdoblju.

Privremena brodska linija Ilovik-Mrtvaška uvedena je nakon što su počeli radovi na dogradnji i proširenja pristana na Iloviku, zbog kojih nije bilo moguće pristajanje brodova na redovitim linijama. Putovanje od Ilovika do Maloga Lošinja klasičnim brodom na liniji 310 trajalo je sat vremena, a sada samo desetak minuta.


Recent Nautical News Entries

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019

Kiša odgodila Croatia Boat Show

Organizacijski odbor 21. Croatia Boat Showa odlučio je odgoditi početak sajma za 24 sata.

April.09.2019