Strava nakon posjeta restoranu: Žena zagrizla u neočišćenu lignju i u ustima ostala 'trudna' s 1


Jedna je 63-ogodišnjakinja u Južnoj Koreji nedavno doživjela nesvakidašnju traumu kad joj se, dok je jela lignju iz koje nije bila izvaÄ‘ena vrećica sa spermom, u usnu šupljinu doslovno implantiralo 12 spermatofora tog cefalopoda. Ovu je nevjerojatnu priču objavio znanstveni časopis s Nacionalnog centra za biotehnološke podatke u Bethesdi u Marlylandu, koji je opisao kako je žena, nakon kobnog zagriza, na nekoliko mjesta u ustima osjetila oštru bol koja je zapravo bila rezultat 'orgazma' iz zaostalog organa.

Liječnici su joj iz usta odstranili spermatofore koje su joj se primile za jezik, unutrašnju stranu obraza i desni, pomoću posebne membrane. Srećom, neočišÄ‡eni dio lignje žena nije progutala, već ga je odmah ispljunula.

Sličan je slučaj zabilježen u Japanu u prosincu prošle godine, kad se jednoj drugoj ženi takoÄ‘er dogodilo da je zagrizla u vrećicu sperme u sirovoj lignji i takoÄ‘er osjetila oštre bolove u ustima. Ona je sa sobom u bolnicu odnijela preostali dio lignje u kojem su pronaÄ‘ene vrećice sperme.


Ovakvi su incidenti, u kojima se ljudima može desiti da im usta doslovno ostanu 'trudna' od sperme iz plodova mora , većinom ograničeni na Daleki istok, gdje je češÄ‡i običaj jesti sirovu ribu. Na Zapadu se svi unutrašnji organi odstrane prije pripreme u restoranima pa ovakvih rizika nema.

Inače, znanstvenici koji su objavili rad objasnili su da ne postoji opasnost od ovakvog impregniranja spermatofora na vanjskoj koži kod ljudi, jer je ona predebela da bi se na nju primile. Jedna od autorica rada navela je i kako joj je po rukama ejakuliralo stotine spermatofora, no da nikad nije osjetila nikakav ubod.

Reprodukcija dubokomorskih lignji je još uvijek predmet istraživanja, s obzirom da je znanstvenicima teško doći do njihovog habitata. Zna se da se spermatofore inače implantiraju u ženku pomoću mužjakovog hektokotila, tj. posebnog pipka, a prime joj se na koži ili u mišićima.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019