Strava nakon posjeta restoranu: Žena zagrizla u neočišćenu lignju i u ustima ostala 'trudna' s 1


Jedna je 63-ogodišnjakinja u Južnoj Koreji nedavno doživjela nesvakidašnju traumu kad joj se, dok je jela lignju iz koje nije bila izvaÄ‘ena vrećica sa spermom, u usnu šupljinu doslovno implantiralo 12 spermatofora tog cefalopoda. Ovu je nevjerojatnu priču objavio znanstveni časopis s Nacionalnog centra za biotehnološke podatke u Bethesdi u Marlylandu, koji je opisao kako je žena, nakon kobnog zagriza, na nekoliko mjesta u ustima osjetila oštru bol koja je zapravo bila rezultat 'orgazma' iz zaostalog organa.

Liječnici su joj iz usta odstranili spermatofore koje su joj se primile za jezik, unutrašnju stranu obraza i desni, pomoću posebne membrane. Srećom, neočišÄ‡eni dio lignje žena nije progutala, već ga je odmah ispljunula.

Sličan je slučaj zabilježen u Japanu u prosincu prošle godine, kad se jednoj drugoj ženi takoÄ‘er dogodilo da je zagrizla u vrećicu sperme u sirovoj lignji i takoÄ‘er osjetila oštre bolove u ustima. Ona je sa sobom u bolnicu odnijela preostali dio lignje u kojem su pronaÄ‘ene vrećice sperme.


Ovakvi su incidenti, u kojima se ljudima može desiti da im usta doslovno ostanu 'trudna' od sperme iz plodova mora , većinom ograničeni na Daleki istok, gdje je češÄ‡i običaj jesti sirovu ribu. Na Zapadu se svi unutrašnji organi odstrane prije pripreme u restoranima pa ovakvih rizika nema.

Inače, znanstvenici koji su objavili rad objasnili su da ne postoji opasnost od ovakvog impregniranja spermatofora na vanjskoj koži kod ljudi, jer je ona predebela da bi se na nju primile. Jedna od autorica rada navela je i kako joj je po rukama ejakuliralo stotine spermatofora, no da nikad nije osjetila nikakav ubod.

Reprodukcija dubokomorskih lignji je još uvijek predmet istraživanja, s obzirom da je znanstvenicima teško doći do njihovog habitata. Zna se da se spermatofore inače implantiraju u ženku pomoću mužjakovog hektokotila, tj. posebnog pipka, a prime joj se na koži ili u mišićima.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019