Drama kod Murtera: Spašeno dvoje djece i četvero Šveđana


Zbog požara u području stroja, u četvrtak oko 15 sati, pomoć su zatražili članovi posade s 15-metarske motorne jahte "Spice of life" švedske zastave kod Murtera, a u trenutku izbijanja požara na plovilu su bile četiri odrasle osobe i dvoje djece, svi švedski državljani, koji su prekrcani na na putnički brod "Maestral", priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru uputila je na poziciju putnički brod "Maestral", koji je bio u blizini pa je na njega, kako se navodi, prekrcana posada..

Na jahti na kojoj se aktivirao protupožarni sustav te je požar ugašen nitko nije ozlijeÄ‘en, a jahta je nakon spašavanja posade otegljena do Školjića kod Murtera.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019