Plaža Banj još gradilište, al’ građani se već kupaju


Prva šibenska gradska plaža Banj mogla bi uskoro biti pretijesna za sve koji će tamo dolaziti na kupanje! Već prošli vikend na još potpuno neureÄ‘enom Banju bilo je poprilično kupača, već u ponedjeljak na Banj su „navalili“ graÄ‘evinski radnici i strojevi, a direktor vodičke Minigradnje Ante Perica tvrdi da će se s gradilišta povući već - u četvrtak. Otvorenje Banja predviÄ‘eno je, naime, za nedjelju 17. lipnja.

Na Banju su se prvog dana ovoga tjedna našli gradonačelnik Ante Županović i dogradonačelnik Franko Vidović, projektant Damir Lasinović i izvoÄ‘ač Perica sa suradnicima. U nedjelju bi, pak, Banj trebao izgledati ovako: temelji buduće zgrade sa svim instalacijama bit će ograÄ‘eni panoima, a prijedlog je da ih oslikaju djeca s MDF-a. Tako ograÄ‘eni čekat će jesen i nastavak druge etape, odnosno konačno ureÄ‘enje plaže.

 

Brojni sadržaji

 

A ostatak platoa koji će se moći koristiti izgledat će ovako: za ovo ljeto, bit će nasut još jedan sloj oblutaka do mora, bit će napravljeni privremeni tuševi i postavljeni kemijski zahodi, bit će dovršeno igralište za košarku i odbojku u pijesku, kabine za presvlačenje, sva „galanterija“ - ograde, rukohvati niz ulaznu rampu, bit će postavljeni koševi za smeće. Većina posljednjeg ostatka „crne gomile“ na zapadnoj strani bit će uklonjena, a mnoge nedovršene površine za prvu ruku ozelenjene.

 

Kad krene kupanje, bit će organizirana spasilačka služba, dnevno čišÄ‡enje plaže, privremena rasvjeta. Jedan koncesionar dobio je mogućnost formiranja privremenog kafića sa štekatom. Za prvu etapu radova bilo je predviÄ‘eno utrošiti 4 milijuna kuna, a utrošit će se čak i manje - oko 2 milijuna i 700 tisuća kuna. Ostatak do 11 milijuna koliko će plaža konačno stajati utrošit će se nakon ove sezone kupanja, kad će već početi završni radovi.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019