Otvorenje luke u Iloviku


Ministar Siniša Hajdaš Dončić će u utorak, 12. lipnja, u 12 sati, svečano otvoriti dograÄ‘enu luku Ilovik na otoku Iloviku čime će se uspostaviti nova brodska državna linija Ilovik – Mrtvaška kojom će se stanovnike Ilovika i Lošinja bolje povezati, odnosno dosadašnje putovanje meÄ‘u otocima skratiti s dva sata na pet minuta.


Ministar Hajdaš Dončić će sa svojim suradnicima prethodno u Malom Lošinju u hotelu Aurora u 9.30 sati sudjelovati na sastanku i panel diskusiji pod nazivom „Javni obalni linijski pomorski promet u Primorsko-goranskoj županiji“. U raspravi središnje teme povezivanja otoka, sustava trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija PGŽ-a sudjelovati predstavnici regionalne i lokalne samouprave te mjesnih odbora, predstavnici brodara, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore. Panel diskusija bit će otvorena za javnost.


Dan ranije, 11. lipnja 19.30 sati na središnjem trgu Grada Cresa na Cresu, ministar Hajdaš Dončić sudjelovat će u programu svečanog otvorenja „Prvenstva Mediterana u jedrenju“.
Nova brodska linija Ilovik – Mrtvaška: Radovi na dogradnji operativne obale u Iloviku počeli su ove godine u veljači, a završeni u svibnju. Radi se o projektu ukupno vrijednom 5,6 milijuna kuna u kojem je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sufinanciralo 2,5 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija i Grad Mali Lošinj osigurali po 900 tisuća kuna, a preostali iznos investicije financirala je Lučka uprava Mali Lošinj.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019