Otvorenje luke u Iloviku


Ministar Siniša Hajdaš Dončić će u utorak, 12. lipnja, u 12 sati, svečano otvoriti dograÄ‘enu luku Ilovik na otoku Iloviku čime će se uspostaviti nova brodska državna linija Ilovik – Mrtvaška kojom će se stanovnike Ilovika i Lošinja bolje povezati, odnosno dosadašnje putovanje meÄ‘u otocima skratiti s dva sata na pet minuta.


Ministar Hajdaš Dončić će sa svojim suradnicima prethodno u Malom Lošinju u hotelu Aurora u 9.30 sati sudjelovati na sastanku i panel diskusiji pod nazivom „Javni obalni linijski pomorski promet u Primorsko-goranskoj županiji“. U raspravi središnje teme povezivanja otoka, sustava trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija PGŽ-a sudjelovati predstavnici regionalne i lokalne samouprave te mjesnih odbora, predstavnici brodara, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore. Panel diskusija bit će otvorena za javnost.


Dan ranije, 11. lipnja 19.30 sati na središnjem trgu Grada Cresa na Cresu, ministar Hajdaš Dončić sudjelovat će u programu svečanog otvorenja „Prvenstva Mediterana u jedrenju“.
Nova brodska linija Ilovik – Mrtvaška: Radovi na dogradnji operativne obale u Iloviku počeli su ove godine u veljači, a završeni u svibnju. Radi se o projektu ukupno vrijednom 5,6 milijuna kuna u kojem je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture sufinanciralo 2,5 milijuna kuna, Primorsko-goranska županija i Grad Mali Lošinj osigurali po 900 tisuća kuna, a preostali iznos investicije financirala je Lučka uprava Mali Lošinj.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019