Radnicima Brodogradilišta Kraljevica isplaćene otpremnine i plaće


KRALJEVICA  – Sada već bivšim radnicima Brodogradilišta Kraljevica danas su isplaćene otpremnine i plaće za travanj i svibanj te ostala prava prema kolektivnom ugovoru, potvrdio je danas za Hinu predsjednik Sindikata Brodogradilišta Kraljevica Nenad Miškulin.

Oko 460 radnika Kraljevice potpisali su prošlog tjedna Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja izmeÄ‘u radnika i države, odnosno ugovor o prenošenju svojih potraživanja na državu, i preuzeli poslovno uvjetovane otkaze ugovora o radu.

Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja obuhvatio je isplatu otpremnina prema odredbama kolektivnog ugovora, isplatu plaća za travanj i svibanj te ostalih prava prema kolektivnom ugovoru, kao što su jubilarne nagrade i drugo.

Prema ugovoru, radnicima su pripale otpremnine od po 6400 kuna za svaku godinu radnog staža. Vlada je na sjednici održanoj 22. ožujka odlučila da najstarije hrvatsko brodogradilište Kraljevica, osnovano 1729. ukazom austrijskog cara Karla VI. Habsburškog, ide u stečaj.

Vlada je na sjednici održanoj 25. svibnja odlučila i da se u državnom proračunu osigura 63,7 milijuna kuna za potraživanja radnika Kraljevice.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019