Radnicima Brodogradilišta Kraljevica isplaćene otpremnine i plaće


KRALJEVICA  – Sada već bivšim radnicima Brodogradilišta Kraljevica danas su isplaćene otpremnine i plaće za travanj i svibanj te ostala prava prema kolektivnom ugovoru, potvrdio je danas za Hinu predsjednik Sindikata Brodogradilišta Kraljevica Nenad Miškulin.

Oko 460 radnika Kraljevice potpisali su prošlog tjedna Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja izmeÄ‘u radnika i države, odnosno ugovor o prenošenju svojih potraživanja na državu, i preuzeli poslovno uvjetovane otkaze ugovora o radu.

Ugovor o otkupu i prijenosu dospjelih potraživanja obuhvatio je isplatu otpremnina prema odredbama kolektivnog ugovora, isplatu plaća za travanj i svibanj te ostalih prava prema kolektivnom ugovoru, kao što su jubilarne nagrade i drugo.

Prema ugovoru, radnicima su pripale otpremnine od po 6400 kuna za svaku godinu radnog staža. Vlada je na sjednici održanoj 22. ožujka odlučila da najstarije hrvatsko brodogradilište Kraljevica, osnovano 1729. ukazom austrijskog cara Karla VI. Habsburškog, ide u stečaj.

Vlada je na sjednici održanoj 25. svibnja odlučila i da se u državnom proračunu osigura 63,7 milijuna kuna za potraživanja radnika Kraljevice.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019