More doseglo 24°C, u utorak mjestimično jače grmljavinsko nevrijeme


Ljetnih temperatura na početku novog tjedna u Dalmaciji nije nedostajalo. Gotovo je posvuda u najtoplijem dijelu dana bilo toplije od 25°C, a temperature su ponegdje porasle i do vrućih 30°C.

Visoke temperature zraka zadnjih dana pogodovale su daljnjem zagrijavanju mora. Na većini mjernih postaja temperatura mora je 21 ili 22°C, a najtoplijih 24°C izmjereno je u Dubrovniku.

Uz dosta sunca, povremeno je bilo promjenjive naoblake, osobito u sjevernoj Dalmaciji i dijelu Zagore, gdje još večeras može biti neverina.

Utorak donosi nestabilno vrijeme, no od srijede do kraja tjedna bit će gotovo vedro i postupno sve toplije.

Sutra će na Jadranu biti vrlo promjenjivo. Na sjevernom i većem dijelu srednjeg Jadrana bit izmjenjivat će se oblačna i sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je moguće i izraženije nevrijeme. U dijelu srednje i u južnoj Dalmaciji većinom suho. Tijekom jutra jugo će stalno jačati, a sredinom dana su na moru ponegdje mogući vrlo jaki do olujni udari. Popodne će prvo na sjevernom Jadranu zapuhati umjeren vjetar sa zapada i sjeverozapada, prema večeri će se širiti i na Dalmaciju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 17 do 22°C. Najviše dnevne temperature na sjevernom Jadranu od 19 do 24°C, u Dalmaciji od 25 do 30°C.

Srijeda donosi razvedravanje, a do nedjelje temperature će ponegdje doseći čak 33°C!


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019