Rogoznica: Gosti otkazuju rezervacije zbog raskopanih ulica


Ružna slika za hrvatski turizam dolazi iz Rogoznice kod Šibenika.

Od turizma očekujemo znatan priljev novca, ali ako nam turističke priče budu slične ovoj iz Rogoznice, mogli bismo zbrajati i gubitke. Ulica u kojoj su vile s apartmanima - raskopana je zbog radova na cjevovodu, a turisti preskaču prepreke, udišu prašinu i ne mogu doći do plaže.

Neki su već otkazali svoj boravak u Rogoznici, a očajni iznajmljivači vraćaju im novac. Tvrtka koja je trebala izvesti radove prekoračila je rokove, a da stvar bude gora, od 15. lipnja pa sve do jeseni graditi se ne smije. Gost iz ÄŒeške rekao je da crveni tepih na putu do sobe nije očekivao, ali se nije nadao ni blatu, prašini i čuvanju nogu od lomova na odmoru, piše Dnevnik.hr.

- Rezervirao sam to preko interneta i potvrdio telefonom. Za ovo nisam znao - rekao je Stefan iz ÄŒeške. Iznajmljivači apartmana puni su problema. Internetom nude sve najljepše, a u stvarnosti je sve drugačije, pa gosti odlaze. I onda već zaraÄ‘eni novac, gostu natrag u lisnicu. Skromni turist iz ÄŒeške ipak planira platiti punu cijenu boravka. - Jak sam čovjek, iako ima puno prepreka - kaže Stefan.

Radovi na vodovodu trebali su završiti prije mjesec i pol, ali stanovnici lijepe rogozničke ulice još ne mogu spavati od bagera, a ručak im redovito začini prašina. Priča iz hrvatskog turističkog mjesta glasi: Privatna tvrtka koja je dobila na natječaju završila je tek petinu posla, a dozvoljeno je graditi još samo pet dana jer počinje sezona.

- Onda ćemo tek krajem sezone nastavit rekonstrukciju ulice - rekla je Sandra Jakelić, načelnica općine Rogoznica. Tvrtka je posao od naručitelja, šibenskog Vodovoda, dobila jer je nudila najnižu cijenu. - Mi ćemo sad tražiti ili čvrste garancije ili raskid ugovora što će bit najvjerojatnije - kaže Jakelić.

Izvođača radova koji je ponudio super cijenu, za vrelih će ljetnih noći sanjati u Rogoznici, jer trenutna slika jamči, samo veći broj otkazanih turističkih dolazaka.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019