Rogoznica: Gosti otkazuju rezervacije zbog raskopanih ulica


Ružna slika za hrvatski turizam dolazi iz Rogoznice kod Šibenika.

Od turizma očekujemo znatan priljev novca, ali ako nam turističke priče budu slične ovoj iz Rogoznice, mogli bismo zbrajati i gubitke. Ulica u kojoj su vile s apartmanima - raskopana je zbog radova na cjevovodu, a turisti preskaču prepreke, udišu prašinu i ne mogu doći do plaže.

Neki su već otkazali svoj boravak u Rogoznici, a očajni iznajmljivači vraćaju im novac. Tvrtka koja je trebala izvesti radove prekoračila je rokove, a da stvar bude gora, od 15. lipnja pa sve do jeseni graditi se ne smije. Gost iz ÄŒeške rekao je da crveni tepih na putu do sobe nije očekivao, ali se nije nadao ni blatu, prašini i čuvanju nogu od lomova na odmoru, piše Dnevnik.hr.

- Rezervirao sam to preko interneta i potvrdio telefonom. Za ovo nisam znao - rekao je Stefan iz ÄŒeške. Iznajmljivači apartmana puni su problema. Internetom nude sve najljepše, a u stvarnosti je sve drugačije, pa gosti odlaze. I onda već zaraÄ‘eni novac, gostu natrag u lisnicu. Skromni turist iz ÄŒeške ipak planira platiti punu cijenu boravka. - Jak sam čovjek, iako ima puno prepreka - kaže Stefan.

Radovi na vodovodu trebali su završiti prije mjesec i pol, ali stanovnici lijepe rogozničke ulice još ne mogu spavati od bagera, a ručak im redovito začini prašina. Priča iz hrvatskog turističkog mjesta glasi: Privatna tvrtka koja je dobila na natječaju završila je tek petinu posla, a dozvoljeno je graditi još samo pet dana jer počinje sezona.

- Onda ćemo tek krajem sezone nastavit rekonstrukciju ulice - rekla je Sandra Jakelić, načelnica općine Rogoznica. Tvrtka je posao od naručitelja, šibenskog Vodovoda, dobila jer je nudila najnižu cijenu. - Mi ćemo sad tražiti ili čvrste garancije ili raskid ugovora što će bit najvjerojatnije - kaže Jakelić.

Izvođača radova koji je ponudio super cijenu, za vrelih će ljetnih noći sanjati u Rogoznici, jer trenutna slika jamči, samo veći broj otkazanih turističkih dolazaka.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019