"Megatrajekti u rezervatu? Ni školjka nam neće ostati!"


Dok se stanovnici Pelješca, Korčule i čitave Dubrovačko-neretvanske županije bez obzira na stranačku pripadnost protive neumskom koridoru i najavama izgradnje trajektnog pristaništa u Komarnoj i Brijesti umjesto pelješkog mosta, za Vladu Zorana Milanovića megatrajekti u Neretvanskom kanalu gotova su stvar. Nakon što je Županija upozorila na moguća zagaÄ‘enja Malostonskog zaljeva, na uzbunu su zazvonile ekološke udruge, koje se pribojavaju da će trajekti dugoročno štetiti biljnom i životinjskom svijetu na tom području, koje ima ekološku zaštitu posebnog rezervata.

Župan Nikola Dobroslavić trajekte je ocijenio spornim u pogledu zaštite okoliša Malostonskog zaljeva. S time su se složili ekolozi, školjkari i ribari iz Neuma, Neretve i Pelješca, koji naglašavaju da će megatrajekti zagaÄ‘ivati podmorje te nanositi neprocjenjive štete ribljem fondu i marikulturi u Neretvanskom kanalu. Biolozi i stručnjaci za zaštitu prirode slažu se da će trajekti svakodnevno prometujući Neretvanskim kanalom, koji je uzak i plitak, stvarati buku, koja će remetiti život u podmorju. Tu su i druga zagaÄ‘enja, primjerice moguće havarije, istjecanje nafte ili otpadnih zauljenih i fekalnih voda. 

 

- Ako se dopusti izgradnja trajektnog pristaništa u Brijesti i Komarnoj, odmah će i u Neumu tražiti luku, a to je pogubno za Malostonski zaljev, gdje se nalazi osamdesetak vrsta školjaka, od kojih su najpoznatije kamenice i mušule, upozorava ekologinja Meri Rogošić. U takvim okolnostima u čitavom zaljevu će doći do zagaÄ‘enja, jer će se poremetiti život u podmorju, nestat će plankton kojim se hrane školjke. 

 

- Ugrožene su ne samo školjke, već i turizam u neretvanskom priobalju - ističe Rogošić, koja smatra da bi trebalo koristiti postojeću trajektnu liniju Ploče-Trpanj, jer je trajekt Komarna-Brijesta neprihvatljiv.

 

‘Maltretiraju nas’

 

Pelješki školjkari, koje nitko ništa nije pitao, zatečeni su idejom jer su za izgradnju mosta. - Ne mogu vjerovati da nam ovo rade. To je čista katastrofa i propast peljeških školjkara - kazao je Pero Šare iz Malog Stona, koji je kao i ostali PelješÄani zabrinut za budućnost. 

 

- Mogu razumjeti da država nema novca i da se ne gradi pelješki most, ali ne mogu razumjeti da nas toliko maltretiraju na granicama kada prevozimo školjke, iz Hrvatske u Hrvatsku - ističe Pero, koji ne očekuje puno od trajekta Komarna-Brijesta. 

 

- To nije kvalitetno rješenje. Uvijek postoji mogućnost havarije, što će imati dalekosežne posljedice za školjkarstvo i marikulturu - kaže Šare. PelješÄani s kojima smo razgovarali ogorčeni su na ovakve odluke Vlade. Smatraju da treba dugoročno osigurati neometan prolaz, a to je moguće izgradnjom mosta.

 

- Ova “pametna vlada”, a naročito novi ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, koji sigurno radi po naputcima ÄŒačića i drugih, nemaju pojma kako je Korčulanima, PelješÄanima i ostalima koji stalno putuju. Posebna je priča o trajektima, a sada bi po njima ljudi i stoka zajedno putovali - naglašava Gordan Mišetić. 

 

- Znanstvenici smatraju da najavljeno trajektno povezivanje Komarne i Brijeste može ozbiljno narušiti ekološku ravnotežu i ugroziti tradicionalan uzgoj školjkaša - navodi ravnatelj Instituta za more Sveučilišta u Dubrovniku Valter Kožul.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019