"Megatrajekti u rezervatu? Ni školjka nam neće ostati!"


Dok se stanovnici Pelješca, Korčule i čitave Dubrovačko-neretvanske županije bez obzira na stranačku pripadnost protive neumskom koridoru i najavama izgradnje trajektnog pristaništa u Komarnoj i Brijesti umjesto pelješkog mosta, za Vladu Zorana Milanovića megatrajekti u Neretvanskom kanalu gotova su stvar. Nakon što je Županija upozorila na moguća zagaÄ‘enja Malostonskog zaljeva, na uzbunu su zazvonile ekološke udruge, koje se pribojavaju da će trajekti dugoročno štetiti biljnom i životinjskom svijetu na tom području, koje ima ekološku zaštitu posebnog rezervata.

Župan Nikola Dobroslavić trajekte je ocijenio spornim u pogledu zaštite okoliša Malostonskog zaljeva. S time su se složili ekolozi, školjkari i ribari iz Neuma, Neretve i Pelješca, koji naglašavaju da će megatrajekti zagaÄ‘ivati podmorje te nanositi neprocjenjive štete ribljem fondu i marikulturi u Neretvanskom kanalu. Biolozi i stručnjaci za zaštitu prirode slažu se da će trajekti svakodnevno prometujući Neretvanskim kanalom, koji je uzak i plitak, stvarati buku, koja će remetiti život u podmorju. Tu su i druga zagaÄ‘enja, primjerice moguće havarije, istjecanje nafte ili otpadnih zauljenih i fekalnih voda. 

 

- Ako se dopusti izgradnja trajektnog pristaništa u Brijesti i Komarnoj, odmah će i u Neumu tražiti luku, a to je pogubno za Malostonski zaljev, gdje se nalazi osamdesetak vrsta školjaka, od kojih su najpoznatije kamenice i mušule, upozorava ekologinja Meri Rogošić. U takvim okolnostima u čitavom zaljevu će doći do zagaÄ‘enja, jer će se poremetiti život u podmorju, nestat će plankton kojim se hrane školjke. 

 

- Ugrožene su ne samo školjke, već i turizam u neretvanskom priobalju - ističe Rogošić, koja smatra da bi trebalo koristiti postojeću trajektnu liniju Ploče-Trpanj, jer je trajekt Komarna-Brijesta neprihvatljiv.

 

‘Maltretiraju nas’

 

Pelješki školjkari, koje nitko ništa nije pitao, zatečeni su idejom jer su za izgradnju mosta. - Ne mogu vjerovati da nam ovo rade. To je čista katastrofa i propast peljeških školjkara - kazao je Pero Šare iz Malog Stona, koji je kao i ostali PelješÄani zabrinut za budućnost. 

 

- Mogu razumjeti da država nema novca i da se ne gradi pelješki most, ali ne mogu razumjeti da nas toliko maltretiraju na granicama kada prevozimo školjke, iz Hrvatske u Hrvatsku - ističe Pero, koji ne očekuje puno od trajekta Komarna-Brijesta. 

 

- To nije kvalitetno rješenje. Uvijek postoji mogućnost havarije, što će imati dalekosežne posljedice za školjkarstvo i marikulturu - kaže Šare. PelješÄani s kojima smo razgovarali ogorčeni su na ovakve odluke Vlade. Smatraju da treba dugoročno osigurati neometan prolaz, a to je moguće izgradnjom mosta.

 

- Ova “pametna vlada”, a naročito novi ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, koji sigurno radi po naputcima ÄŒačića i drugih, nemaju pojma kako je Korčulanima, PelješÄanima i ostalima koji stalno putuju. Posebna je priča o trajektima, a sada bi po njima ljudi i stoka zajedno putovali - naglašava Gordan Mišetić. 

 

- Znanstvenici smatraju da najavljeno trajektno povezivanje Komarne i Brijeste može ozbiljno narušiti ekološku ravnotežu i ugroziti tradicionalan uzgoj školjkaša - navodi ravnatelj Instituta za more Sveučilišta u Dubrovniku Valter Kožul.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019