Delphia Escape 800


ÄŒak dvije novosti objavio je nedavno najveći poljski škver, Delphia Yachts; prva je predstavljanje najnovijeg i najmanjeg modela motorne brodice iz popularne serije Escape, dok se druga tiče jedrilica te otkriva da su Poljaci postali novi vlasnici renomiranog švedskog škvera Maxi Yachts

 

 

Najveće poljsko brodogradilište DelphiaYachts nastavlja s razvojem i proširivanjem serije deplasmanskih motornih plovila nazvane Escape. Nakon prilično dobro prihvaćenih i uspješnih modela Escape 1050 i 1350 od oko deset odnosno trinaest metara, Delphia je predstavila i najmanji model u seriji, Escape 800. Samo ime upućuje na to da se radi o plovilu dužine oko osam metara, a s obzirom na veliku funkcionalnost i maksimalnu iskoristivost prostora na većim modelima, niti na 800-tici se ne očekuje ništa manje od toga.

Upravo tako i jest jer se u relativno kratkom trupu nalaze dvije punopravne kabine, salon sa stolom i klupama za četvero što postaje dvostruki ležaj i više nego solidno opremljena kuhinja te izvrsna kupaonica. Ni jedno plovilo ove dužine ne može se pohvaliti takvim interijerom i izvanrednom prostranošÄ‡u, a rasporedom unutrašnjost podsjeća na jedrilicu osim što je u svim dijelovima visina osjetno veća te prosječno iznosi 180 cm.

Kokpit je ipak nešto skučeniji, ali bez obzira na to u njega će se udobno smjestiti četiri do pet osoba. Zato je natkabinom odlično zaštićen od atmosferilija, a velike staklene površine istodobno osiguravaju izvanrednu vidljivost. Kao i na većim modelima kretanje palubom izuzetno je lako i sigurno zahvaljujući širokim bočnim prolazima. Krmena platforma je mala, ali će dobro poslužiti svojoj svrsi.

Izgled plovila neupitno upućuje na pripadnost seriji Escape, a ne može mu se poreći simpatičnost. Dužina trupa iznosi 7,5 m, dok preko svega mjeri 8,3 m. Širina je nemalih 2,9 m, a gaz je prihvatljivih 0,47 m, što omogućuje sidrenje u plitkim uvalama. Istisnina iznosi 2000 kg, što omogućuje transport na dvoosovinskoj prikolici. Spremnik goriva je relativno malih 65 l, no i to je dovoljno za višesatnu plovidbu s obzirom na potrošnju motora. Obujam spremnika vode je 150 l.

Za pogon se kao osnovni motor koristi Nanni N3.30 snage 29 konja s kojim je osnovna cijena bez davanja prihvatljivih 54.900 eura. Može se dobiti i izvedba pokretana izvanbrodskim motorom koja stoji samo 41.900 eura, naravno bez motora. Na krmu se pritom mogu ugraditi motori od 25 do 50 konjskih snaga. S takvim cijenama te uz odličan koncept Delphia Escape 800 nesumnjivo će na europskom tržištu postići lijep uspjeh.

To nije i jedina novost iz škvera Delphia jer je nedavno stigla vijest da su vrijedni Poljaci strateškom odlukom kupili švedski škver Maxi Yachts koji je uvijek bio sinonim za solidno graÄ‘ene sportske jedrilice. Maxi Yachts u ponudi ima jedrilice od 34 do 42 stope koje je projektirao svjetski prvak i osvajač olimpijske medalje, Pelle Petterson, a od osnutka prije nekoliko desetljeća isporučili su preko 16.000 plovila.

Osnovne su karakteristike jedrilica Maxi sjajan dizajn, udobnost i sigurnost. Kvaliteta izrade i velika pažnja posvećena svakom detalju takoÄ‘er su neki od razloga zašto kupci biraju Maxi Yachts plovila, baš kao i odlične performanse u plovidbi. Od sada će se svi modeli graditi u pogonima škvera Delphia u kojem smatraju da je ovaj potez velik izazov, ali ujedno i prilika za budućnost.

Zastupnik: AS boats d.o.o.,

Turnerjeva ulica 2, 2313 Fram, Slovenija; tel.:             +386 2 608 4141      ,

e-mail: info@as-boats.si, www.as-boats.si


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019