Beneteau Sense 55


Na zimskim i proljetnim nautičkim sajmovima Beneteau je javnosti predstavio i trećeg, najvećeg člana inovativne serije jedrilica Sense koja je potpuno redefinirala način plovidbe, a ovaj model od 55 stopa na korak je do megajahti uz mnogo manju cijenu

 

 

Prije otprilike dvije godine predstavljanje serije jedrilica pod nazivom Sense označilo je malu revoluciju u sektoru krstaša jednotrupaca. Njezin uspjeh uvelike je nadišao sva očekivanja, pa predstavljanje modela Sense 55, premijerno prikazanog na sajmu Nautic Boat Show u Parizu krajem 2011., a potom i na sajmu Boot u Düsseldorfu početkom 2012., obećava zadovoljavanje potreba onih koji zavidno gledaju prema superjahtama.

Ovaj novi krstaš iz snova pruža zadivljujuću raznovrsnost atributa koji se inače mogu naći na vrlo velikim jedrilicama od 100 i više stopa koje gradi škver CNB, takoÄ‘er u vlasništvu Beneteau grupacije. Koncept Sense označava totalno drugačije razdoblje u provoÄ‘enju života na moru. Novi model Sense 55 dosegao je novu zrelost te je postao još značajniji.

Otvorenost unutrašnjih i vanjskih prostora, redefiniran pristup moru, ukupna organizacija prostora na brodu na suptilno povezana, ali nezavisna područja boravka, te trup koji smanjuje kut nagiba tijekom jedrenja, sve to čini Sense smislenim i dobrim plovilom, jednako kao i povećanje dužine.

Na plovilu se nalaze čak tri prostora za boravak posade koji, od krme prema pramcu, ujedinjuju privatnost i zajednički život s ravnotežom bliskoj savršenosti za jednu jahtu od 16 metara. U pramčanom dijelu plovila nalazi se noćni dio koji sadrži tri kabine s vlastitim kupaonicama. Vlasnička kabina nudi karakteristike koje pripadaju svijetu luksuznih jahti poput privatnog ureda, mnogo praktičnih spremišta, prostranosti i otvorenosti prostora te tuš-kabine koja izgleda poput one u iznadprosječno opremljenom apartmanu. Lakirano drvo te indirektno svjetlo privući će i najzahtjevnije vlasnike.

Sense 55 za goste nudi jednako luksuzan smještaj koji uključuje dvije kabine s duplim posteljama, opremljene poput privatnih apartmana. Ulaz je kroz velika klizna vrata, pristup krevetima je s dvije strane, a tu su i pripadajuće kupaonice, no bez odvojenih tuš-kabina. Središnji prostori na brodu u potpunosti su posvećeni zadovoljstvu boravka na moru, uključujući raskošni salon s kuhinjom te ništa manje komforan kokpit.

Luksuz se takoÄ‘er može odabrati jer Sense 55 nudi vlasniku mogućnost izbora završne obrade kao što je opcija presvlačenja pojedinih detalja namještaja u kožu, odabir visokosjajnog laka za podnice ili posebno mekanog tepiha. To se takoÄ‘er odnosi na personaliziranu boju trupa. Svi navedeni detalji čine ovo plovilo drugačijim te ga označavaju kao izuzetnu jahtu na jedra, a koja ujedno poštuje ograničeni budžet.

Na palubi najvažnije zadovoljstvo jest jednostavnost upravljanja, pa je Sense 55 projektiran za efikasno i udobno jedrenje kako bi se do sljedeće destinacije stiglo što prije. Izvanredna krutost trupa i odlična izbalansiranost pod jedrima garantiraju iznenaÄ‘ujuće brzine jedrenja uz odličnu pomorstvenost. Korištenje Dock&Go tehnologije, koja uključuje pouzdan Yanmarov motor od 120 konjskih snaga te posebnu okretnu pogonsku jedinicu Pod120, omogućuje jednostavnost manevriranja uz pomoć upravljačkog džojstika. Sada je ova ekskluzivna tehnologija još više unaprijeÄ‘ena te smanjenjem buke i vibracija povećava udobnost.

Osnovne i najvažnije karakteristike plovila uključuju podizne klupe za skipera koje tako olakšavaju pristup krmenoj platformi, rolbar sa sprayhoodom za zaštitu od kokpita, instrumentne ploče uz svako kormilo, električno namjestivi stolić uz klupu U oblika, velike površine krova interijera od pleksija koji propuštaju prirodno svjetlo, vrlo udobno stubište sa samo tri stube pri kutu od 45 stupnjeva, navigacijski stol koji gleda direktno u kokpit, modularni luksuzni salon U oblika, multifunkcionalni središnji dio namještaja te integriranu izduženu kuhinju sa skrivenim električnim ureÄ‘ajima. Dužina preko svega iznosi 17,2, a trupa 16,8 metara, dok je širina 3 cm manja od 5 metara. Gaz iznosi 2,35 m, a istisnina povoljnih 18.560 kg. PredviÄ‘eno je glavno jedro površine 74 m2 te genova od 78,5 m2, dok se za jedrenje niz vjetar može naručiti asimetričan spinaker površine 208,3 m2. Preporučena osnovna cijena iznosi oko 335.000 eura.

Info: Ultra d.o.o., Uvala baluni b.b., 21000 Split; tel.:             +385 21 398 980      , e-mail: sales@ultra-sailing.hr, www.beneteau.hr


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019