Kod Poreča spašen 16 metarski drveni brod


Drveni 16 metarski brod „Refado“ s dva člana posade i zapovjednikom noćas  iza 23 sata s pozicije oko 10 nautičkih milja zapadno od Poreča dotegljen je u marinu u Vrsaru zbog prodora vode u unutrašnjost plovila.

Na brodu pod nizozemskom zastavom nalazilo se dvoje nizozemskih državljana te zapovjednik hrvatski državljanin. Brod je sagrađen 1904. godine a plovio je iz Italije prema Umagu.Pomoć je zatražena zbog prodora vode u podvodnom krmenom dijelu, no nije bilo ozlijeđenih.

Nacionalna središnjica za usklaÄ‘ivanje traganja i spašavanja na moru na mjesto pozicije uputila je brodicu Lučke ispostave Poreč koja je doteglila brod do marine u Vrsaru.

Zapovjedniku broda Lučka kapetanija izdat će rješenje o zabrani isplovljenja do otklanjanja svih nedostataka na brodu koje su uzrokovale ovu nesreću.

Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019