Nakon dvodnevne potrage HGSS na Krku spasio 78-godišnjeg češkog turista


NAKON dvodnevne zahtjevne i uspješne potražne akcije ekipe HGSS Rijeka, u koju je uključen i helikopter te pripadnici DVD Baška, na Krku je pronaÄ‘en nestali 78-godišnji češki turist.

 

HGSS Stanica Rijeka je jučer sredinom dana zaprimila dojavu o nestaloj muškoj osobi na području općine Baška na otoku Krku. Osoba je nestala večer ranije, tj. u nedjelju kada su je odmah počeli tražiti pripadnici DVD Baška.

 

Nakon zaprimanja dojave na teren je izašlo 6 pripadnika HGSS-a sa 2 vozila. Zatraženo je i podizanje helikoptera zbog opsežnosti potrage i težine terena, no zbog loših vremenskih uvjeta to nije bilo moguće. Tako je skupina članova HGSS Stanice Rijeka zajedno sa pripadnicima DVD-a i lovačkog društva pretražila dio terena od područja iznad i oko kanjona Vrženica prema moru gdje su se navodno čuli povici u pomoć, priopćili su iz HGSS-a. Nažalost, ni nakon 6 sati potrage nije bilo povoljnih rezultata pa su spašavatelji zbog dolaska noći i zahtjevnosti terena povučeni s namjerom da se ponovo vrate iduće jutro.

 

 

Danas je u jutarnjim satima ponovno zatraženo podizanje helikoptera koji je ovaj put poletio jer su to dopustile vremenske prilike. Helikopter je došao iz Splita i na improviziranom helidromu na Trsatu ukrcao 6 članova HGSS-a. Potraga je na otoku Krku trajala svega 15-ak minuta kada su spašavatelji uočili osobu koja je ležala na zemlji. Spuštena su 2 spasioca, koji su ustanovili da je osoba živa i bez vidljivih težih fizičkih ozljeda, a nakon toga su je stavili u nosiljku.

 

 

 

Nakon ove vrlo zahtjevne i nadasve uspješne akcije posada helikoptera i ekipa HGSS-a izvršila je analizu koja je pokazala visoku razinu spremnosti i uigranosti svih koji su sudjelovali u spašavanju češkog turista, stoji u priopćenju HGSS-a.

 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019