Jadrolinija dobiva četiri nova broda


Jadrolinija dobiva četiri nova broda, svaki kapaciteta 137 vozila i 600 putnika. Natječaj će biti raspisan do kraja godine, a u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture nadaju se kako će ih graditi domaći škverani.

Riječ je o brodovima, čija će se cijena kretati izmeÄ‘u 7 i 8 milijuna eura, a prvi bi mogao zaploviti već u srpnju iduće godine. Naime, u Ministarstvu se nadaju kako će do datuma Hrvatske u Europsku uniju, odnosno do 1. srpnja 2013. godine, imati gotov barem jedan, ako ne i dva broda kako bi se osigurala i protočnost teretnog prometa, s obzirom na novi carinski režim koji počinje vrijediti ulaskom u Europsku uniju, piše index.

"Cilj je nacionalnog brodaša učiniti i konkurentnijim, zbog čega treba ulagati u flotu", rekao je to na prvom u nizu novinarskih briefinga kojeg planira organizirati, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić ovo je ocijenio dobrim poslovnim iskorakom u svjetlu liberalizacije tržišta i usluga. Brodovi bi mogli ploviti na linijama za Cres, Trpanj ili Ploče. Natječaj će biti raspisan do kraja godine, a Hajdaš Dončić se nada kako će se javiti upravo domaći škverovi povezani u klaster.

Što se pak tiče povezivanja Hrvatske s krajnjim jugom, Ministarstvo je naglasilo kako od neumskog koridora i dalje ne odustaju te da će u roku 15-ak dana dobiti odgovor Europske komisije na idejno rješenje Hrvatskih cesta. Još jednom glasno ne rečeno je pelješkom mostu jer je to potpuno neisplativa i preskupa investicija.

Što se izgradnja autocesta tiče, ona je trenutno zaustavljena na svim dijelovima, osim na koridoru Vc.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019