Jadrolinija će graditi neviđene megatrajekte – vožnja bi trajala 10 minuta


Treće rješenje u povezivanju Hrvatske i juga je u tijeku pregovora, a riječ je o dva megatrajekta! Kako piše Glas Slavonije, dva trajekta kapaciteta oko 150 vozila i 2.000 putnika već do kraja ove godine počet će se graditi u Hrvatskoj kako bi u floti Jadrolinije od 1. srpnja sljedeće godine preuzeli ulogu "plave" obilaznice Neuma.

Doznaje se kako su u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u tijeku razgovori oko realizacije projekta i to prema načelu "gradnja domaće flote na domaćim navozima i bez državnih jamstava".
Svaki trajekt je vrijedan izmeÄ‘u 7 i 8 milijuna eura. U nešto dugoročnijojvarijanti još dva trajekta su u planu.

Bit će to najveći ikada sagraÄ‘eni trajekti za Jadroliniju, jer će biti dugi oko 100 metara i imat će veći kapacitet od najvećih u floti kao što su trajekti Hrvat i Juraj Dalmatinac.

Tko će ih graditi, još nije poznato, a u igri su uz Tehnomont i Brodosplit, 3. maj te Kraljevica, kojoj bi to mogao biti prvi značajniji posao od otvaranja stečaja, piše Glas Slavonije.

Pristaništa za megatrajekte bila bi na lokaciji temeljnih stupova Pelješkog mosta, a vožnja izmeÄ‘u lokacije Klek na kopnu i Brijeste na Pelješcu trajala bi samo desetak minuta.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019