Jadrolinija će graditi neviđene megatrajekte – vožnja bi trajala 10 minuta


Treće rješenje u povezivanju Hrvatske i juga je u tijeku pregovora, a riječ je o dva megatrajekta! Kako piše Glas Slavonije, dva trajekta kapaciteta oko 150 vozila i 2.000 putnika već do kraja ove godine počet će se graditi u Hrvatskoj kako bi u floti Jadrolinije od 1. srpnja sljedeće godine preuzeli ulogu "plave" obilaznice Neuma.

Doznaje se kako su u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture u tijeku razgovori oko realizacije projekta i to prema načelu "gradnja domaće flote na domaćim navozima i bez državnih jamstava".
Svaki trajekt je vrijedan izmeÄ‘u 7 i 8 milijuna eura. U nešto dugoročnijojvarijanti još dva trajekta su u planu.

Bit će to najveći ikada sagraÄ‘eni trajekti za Jadroliniju, jer će biti dugi oko 100 metara i imat će veći kapacitet od najvećih u floti kao što su trajekti Hrvat i Juraj Dalmatinac.

Tko će ih graditi, još nije poznato, a u igri su uz Tehnomont i Brodosplit, 3. maj te Kraljevica, kojoj bi to mogao biti prvi značajniji posao od otvaranja stečaja, piše Glas Slavonije.

Pristaništa za megatrajekte bila bi na lokaciji temeljnih stupova Pelješkog mosta, a vožnja izmeÄ‘u lokacije Klek na kopnu i Brijeste na Pelješcu trajala bi samo desetak minuta.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019