Pomorski poligon Žirje- održana pokazna vježba "Jadran 2012"


Na pomorskome poligonu Žirju jučer je održana vježba tijela ovlaštenih za nadzor i zaštitu interesa Republike Hrvatske na moru pod nazivom "Jadran 2012." Vježba je održana radi provjere sposobnosti i učinkovitosti zajedničkog djelovanja na moru u nadzoru ribarica, sprječavanju krijumčarenja ljudi i opijata, traganju i spašavanju na moru te sprječavanju onečišÄ‡enja mora i gašenju zapaljenog plovila.

Akcija svih službi zaduženih za zaštitu i spašavanje na moru bila je vrlo dojmljiva, a po riječima zapovjednika Obalne straže Republike Hrvatske Marina Stošića, i iznimno uspješna.

Stošić je izrazio zadovoljstvo sposobnostima koje su danas pokazali svi sudionici četiriju pokaznih akcija. Današnja vježba, rekao je Stošić, dokaz je da smo spremni za sve situacije.

Dobro je, dodao je, što se sve ovo dogaÄ‘a prije sezone jer je razdoblje izmeÄ‘u srpnja i rujna najkritičnije po broju nestreća te se za nj treba dobro pripremiti.

Novinari i uzvanici vježbu su pratili s broda Obalne straže "Faust Vrančić" s kojeg se zapovijedalo današnjom vježbom.

Vježba "Jadran" održava se u pravilu svake godine u sklopu aktivnosti Središnje koordinacije za nadzor i zaštitu interesa na moru kojom ove godine predsjeda Ministarstvo obrane.

U radu Središnje koordinacije, uz predstavnike MORH-a, sudjeluju i predstavnici ministarstava pomorstva, prometa i infrasrukture, unutarnjih poslova, poljoprivrede, financija, zaštite okoliša i prirode, gospodarstva, vanjskih i europskih poslova, pravosuÄ‘a i kulture te Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Državnog inspektorata.


(Hina)


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019