Predrag Brazzoduro novi glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske


Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) na svom 5. kongresu, održanom u Malinskoj, izabrao je Predraga Brazzodura za glavnog tajnika sindikata. 
Dužnost glavnog tajnika, nakon izmjena statuta SPH, zamjenjuje dosadašnju dužnost predsjednika sindikata. Dugogodišnji predsjednik SPH, kojega je naslijedio Brazzoduro, bio je Vladimir Svalina.

SPH je donio niz rezolucija koje se odnose na reguliranje socijalnog statusa pomoraca, piratstvo, ekološke opasnosti brodova te reprezentativnost SPH, a one će biti smjernice za rad sindikata u sljedećih pet godina.

Predrag Brazzoduro je kazao kako namjerava djelovati na popravljanju socijalnog statusa hrvatskih pomoraca te pomlaÄ‘ivanju vodstva sindikata. Mladim pomorcima treba omogućiti da steknu prvo zvanje nakon završetka škole, moraju se uzeti u obzir sve specifičnosti posla pomoraca, a mora se i prekinuti sadašnju praksu da se pomorci drže na brodovima bez hrane i vode kao taoci za dugove brodara. Najavio je i daljnje jačanje kvalitetnog meÄ‘unarodnog djelovanja Sindikata.

SPH u raznim međunarodnim organizacijama aktivno djeluje na reguliranju standarda brodova u međunarodnoj plovidbi, ukidanju piratstva i oružanih napada na brodove, naglasio je novi glavni tajnik SPH.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019