Predrag Brazzoduro novi glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske


Sindikat pomoraca Hrvatske (SPH) na svom 5. kongresu, održanom u Malinskoj, izabrao je Predraga Brazzodura za glavnog tajnika sindikata. 
Dužnost glavnog tajnika, nakon izmjena statuta SPH, zamjenjuje dosadašnju dužnost predsjednika sindikata. Dugogodišnji predsjednik SPH, kojega je naslijedio Brazzoduro, bio je Vladimir Svalina.

SPH je donio niz rezolucija koje se odnose na reguliranje socijalnog statusa pomoraca, piratstvo, ekološke opasnosti brodova te reprezentativnost SPH, a one će biti smjernice za rad sindikata u sljedećih pet godina.

Predrag Brazzoduro je kazao kako namjerava djelovati na popravljanju socijalnog statusa hrvatskih pomoraca te pomlaÄ‘ivanju vodstva sindikata. Mladim pomorcima treba omogućiti da steknu prvo zvanje nakon završetka škole, moraju se uzeti u obzir sve specifičnosti posla pomoraca, a mora se i prekinuti sadašnju praksu da se pomorci drže na brodovima bez hrane i vode kao taoci za dugove brodara. Najavio je i daljnje jačanje kvalitetnog meÄ‘unarodnog djelovanja Sindikata.

SPH u raznim međunarodnim organizacijama aktivno djeluje na reguliranju standarda brodova u međunarodnoj plovidbi, ukidanju piratstva i oružanih napada na brodove, naglasio je novi glavni tajnik SPH.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019