Azolp: Novi natječaj za liniju Žirje-Kaprije-Šibenik


Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik.
 
Prije odluke prihvaćeno je mišljenje Stručnoga povjerenstva da se natječaj raspisan u rujnu 2011. godini poništi, jer nijedna od ponuda nije zadovoljila uvjete natječaja.
 
Na natječaj, ističu, prispjelo je šest ponuda četiriju hrvatskih brodara: po dvije Linijske nacionalne plovidbe d.d. iz Splita i G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika, te po jedna  tvrtki T.U.O. Mankul iz Zadra i T.U.O. Šango iz Privlake.
 
Prvi natječaj za istoimenu liniju raspisan je nakon oduzimanja koncesije tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine liniju održavala brzim plovilom 'Mislav'. Od tada, liniju privremeno održava brod 'Plavi val' zadarskoga brodara T.U.O. Mankul, koji će poviti do izbora novoga koncesionara.
 
Ugovor s novim koncesionarom vrijedit će do 31. prosinca 2016. godine, a tekst natječaja bit će u najkraćem roku objavljen u Narodnim novinama, a zainteresirani će brodari svoje ponude moći dostaviti u roku od 60 dana od dana objave, navodi se na web stranicama Agencije.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019