Azolp: Novi natječaj za liniju Žirje-Kaprije-Šibenik


Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je Odluku o namjeri davanja koncesije za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brzobrodskoj liniji 9502 Žirje-Kaprije-Šibenik.
 
Prije odluke prihvaćeno je mišljenje Stručnoga povjerenstva da se natječaj raspisan u rujnu 2011. godini poništi, jer nijedna od ponuda nije zadovoljila uvjete natječaja.
 
Na natječaj, ističu, prispjelo je šest ponuda četiriju hrvatskih brodara: po dvije Linijske nacionalne plovidbe d.d. iz Splita i G. & V. Line d.o.o. iz Dubrovnika, te po jedna  tvrtki T.U.O. Mankul iz Zadra i T.U.O. Šango iz Privlake.
 
Prvi natječaj za istoimenu liniju raspisan je nakon oduzimanja koncesije tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina koja je od kraja 2007. godine liniju održavala brzim plovilom 'Mislav'. Od tada, liniju privremeno održava brod 'Plavi val' zadarskoga brodara T.U.O. Mankul, koji će poviti do izbora novoga koncesionara.
 
Ugovor s novim koncesionarom vrijedit će do 31. prosinca 2016. godine, a tekst natječaja bit će u najkraćem roku objavljen u Narodnim novinama, a zainteresirani će brodari svoje ponude moći dostaviti u roku od 60 dana od dana objave, navodi se na web stranicama Agencije.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019