Za trajekt do Visa i natrag treba 1.200 kuna!


 

 Karte su u prosjeku skuplje za dvadeset posto u sezoni i otići na neki otok nije baš jeftino. Onima koji žive na otocima, cijena karata ostaje ista, meÄ‘utim otočani su svjesni da je gostima preskupo doći na njihove otoke i kažu to šteti njihovu turizmu.

Primjerice i do Visa treba četveročlana obitelj izdvojiti gotovo tisuću i 200 kuna samo za trajekt tamo i nazad. A treba još doći i do Splita i cestarina je skuplja, stoga se otočani boje da će zbog skupoće samo prijevoza izgubiti goste.

Na dalmatinske otoke stižu turisti, na cijene za Brač i Hvar, ne žale se puno. 'Mislim da je to razumna cijena, put traje 2 sata i idemo automobilom stoga samo se nadamo da je vrijedno toga', kažu turisti.

No, neki su se ipak iznenadili. "Gledale smo na internetu prije nego što smo došle ovdje i bile su cijene od svibnja. Nismo očekivali ove cijene, previsoke su, barem za nas Portugalce", kaže turistkinja iz Portugala.

- To su istovjetne cijene koje su bile prije tri godine, znači da nije došlo do promjene cijena i šta se tiče ostalih i putnika koji putuju posebno naši otočani za njih su cijene karata ostale one važeće, znači što bismo rekli zimske - rekao je za Novu TV Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Iako je otočanima cijena prijevoza mnogo povoljnija, brine ih što visoke cijene trajekta odvraćaju turiste. Stoga su otočki sabor i otočki obrtnici uputili prijedlog ministarstvu turizma da hrvatska turistička zajednica sudjeluje, da partipicira u prijevozu gostiju na jednak način kao što sudjeluje na participaciji niskobudžetnih avio kompanija koje voze u Hrvatsku.

Kažu to je posebno bitno sada kada se treba boriti s konkurencijom, jer kažu Grci su već snizili svoje cijene smještaja.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019