Za trajekt do Visa i natrag treba 1.200 kuna!


 

 Karte su u prosjeku skuplje za dvadeset posto u sezoni i otići na neki otok nije baš jeftino. Onima koji žive na otocima, cijena karata ostaje ista, meÄ‘utim otočani su svjesni da je gostima preskupo doći na njihove otoke i kažu to šteti njihovu turizmu.

Primjerice i do Visa treba četveročlana obitelj izdvojiti gotovo tisuću i 200 kuna samo za trajekt tamo i nazad. A treba još doći i do Splita i cestarina je skuplja, stoga se otočani boje da će zbog skupoće samo prijevoza izgubiti goste.

Na dalmatinske otoke stižu turisti, na cijene za Brač i Hvar, ne žale se puno. 'Mislim da je to razumna cijena, put traje 2 sata i idemo automobilom stoga samo se nadamo da je vrijedno toga', kažu turisti.

No, neki su se ipak iznenadili. "Gledale smo na internetu prije nego što smo došle ovdje i bile su cijene od svibnja. Nismo očekivali ove cijene, previsoke su, barem za nas Portugalce", kaže turistkinja iz Portugala.

- To su istovjetne cijene koje su bile prije tri godine, znači da nije došlo do promjene cijena i šta se tiče ostalih i putnika koji putuju posebno naši otočani za njih su cijene karata ostale one važeće, znači što bismo rekli zimske - rekao je za Novu TV Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Iako je otočanima cijena prijevoza mnogo povoljnija, brine ih što visoke cijene trajekta odvraćaju turiste. Stoga su otočki sabor i otočki obrtnici uputili prijedlog ministarstvu turizma da hrvatska turistička zajednica sudjeluje, da partipicira u prijevozu gostiju na jednak način kao što sudjeluje na participaciji niskobudžetnih avio kompanija koje voze u Hrvatsku.

Kažu to je posebno bitno sada kada se treba boriti s konkurencijom, jer kažu Grci su već snizili svoje cijene smještaja.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019