Za trajekt do Visa i natrag treba 1.200 kuna!


 

 Karte su u prosjeku skuplje za dvadeset posto u sezoni i otići na neki otok nije baš jeftino. Onima koji žive na otocima, cijena karata ostaje ista, meÄ‘utim otočani su svjesni da je gostima preskupo doći na njihove otoke i kažu to šteti njihovu turizmu.

Primjerice i do Visa treba četveročlana obitelj izdvojiti gotovo tisuću i 200 kuna samo za trajekt tamo i nazad. A treba još doći i do Splita i cestarina je skuplja, stoga se otočani boje da će zbog skupoće samo prijevoza izgubiti goste.

Na dalmatinske otoke stižu turisti, na cijene za Brač i Hvar, ne žale se puno. 'Mislim da je to razumna cijena, put traje 2 sata i idemo automobilom stoga samo se nadamo da je vrijedno toga', kažu turisti.

No, neki su se ipak iznenadili. "Gledale smo na internetu prije nego što smo došle ovdje i bile su cijene od svibnja. Nismo očekivali ove cijene, previsoke su, barem za nas Portugalce", kaže turistkinja iz Portugala.

- To su istovjetne cijene koje su bile prije tri godine, znači da nije došlo do promjene cijena i šta se tiče ostalih i putnika koji putuju posebno naši otočani za njih su cijene karata ostale one važeće, znači što bismo rekli zimske - rekao je za Novu TV Ante Mrvica iz Jadrolinije.

Iako je otočanima cijena prijevoza mnogo povoljnija, brine ih što visoke cijene trajekta odvraćaju turiste. Stoga su otočki sabor i otočki obrtnici uputili prijedlog ministarstvu turizma da hrvatska turistička zajednica sudjeluje, da partipicira u prijevozu gostiju na jednak način kao što sudjeluje na participaciji niskobudžetnih avio kompanija koje voze u Hrvatsku.

Kažu to je posebno bitno sada kada se treba boriti s konkurencijom, jer kažu Grci su već snizili svoje cijene smještaja.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019