Petrokemija postala većinski vlasnik Luke Šibenik!


Kupnjom 6030 udjela, što čini 50 posto udjela, Luke Šibenik od riječke tvrtke Transadria u stečaju Petrokemija iz Kutine postala je danas njenim većinskim vlasnikom.

Petrokemija, naime, već ima 29,52 posto vlasništva i investicijom od 24,3 milijuna kuna, kao jedini ponuÄ‘ač na natječaju za kupnju, preuzela je Luku Šibenik preko koje uvozi sirovinu i izvozi svoje proizvode. Najavljena su i dodatna ulaganja u šibensku luku, prije svega u obnovu terminala, piše Večernji list.

Riječka špediterska tvrtka Transadria od rujna lani je u stečaju, vjerovnicima su priznata potraživanja od 182 milijuna kuna dok je imovina tvrtke 168 milijuna kuna. Novcem od prodaje udjela u Luci Šibenik, kazao je stečajni upravitelj Zdravko ÄŒupković, namirit će se potraživanja vjerovnika iz prvog višeg isplatnog reda, bivših zaposlenika i države.

\"\"

 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019