Nakon kiše i snijega stižu sunce i jaka bura, pročitajte što nas očekuje na Badnjak i Božić!


Zadnjih dana vrijeme je bilo primjereno dijelu godine, nakon vrllo dugog natprosječno toplog i neobično stabilnog vremena. Oborine koje su pale pomoći će ublažavanju suše koja se osijećala u slivu Dinarida. Dani koji slijede donose stabilizaciju vremena uz obilje zimskog sunca ali i niske temperature zraka. U četvrtak i ponovni na Badnjak bit će povremeno jake bure. 

utorak slijedi stabilizacija vremena. Bit će djelomično sunčano i suho. Malo kiše bit će još samo ujutro na jugu Dalmacije. U drugom dijelu dana na sjevernom i srednjem Jadranu promjenjiva naoblaka i suho. Ujutro umjerena do jaka bura, danju će slabiti i na moru okretati na tramontanu koja će prema otvorenom moru biti jaka. Bit će hladnije! Ujutro i navečer u zaobalju umjeren mraz, a slab mraz moguć je navečer ponegdje uz obalu. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 5 do 10°C.

U srijedu Ä‡e biti djelomično sunčano, povremeno uz povećanu naoblaku ali suho. Malo kiše moguće je na otvorenom moru. Puhat će slaba do umjerena bura koja će jačati navečer kada su mogući vrlo jaki udari. Jutro hladno! Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -5 do -1°C, uz obalu i na otocima od 1 do 6°C. Najviše dnevne temperature od 5 do 10°C, u zaobalju i malo niže.

Mogući olujni udari bure


ÄŒetvrtak donosi stabilno zimsko vrijeme. Bit će pretežno sunčano, još u početku uz promjenjivu naoblaku. Puhat će umjerena do jaka bura, ujutro može imati olujne udare, slabit će tijekom dana. Jutro malo toplije, danju od 5 do 10°C, u zaobalju i pokoji stupanj niže.


Petak Ä‡e biti pretežno vedar. Puhat slaba do umjerena bura, ujutro je moguć pokoji pojačan udar. Jutro vrlo hladno. U Zagori umjeren mraz, a slabog mraza bit će mjestimice uz obalu i na otocima. Najviše dnevne temperature od 6 do 11°C, u zaobalju malo niže.

Promjenjiva naoblaka na Badnjak


Subota donosi nastavak stabilnog vremena. Bit će pretežno sunčano i svećinom suho, ali u drugom dijelu dana može biti promjenjive naoblake, tek ponegdje uz mogućnost neznatnih oborina. Puhat će slaba do umjerena bura koja će navečer pojačati kada može biti vrlo jakih udara. Jutro malo toplije u odnosu na petak, najviše dnevne temperature od 8 do 13°C, u zaobalju i malo niže. U Badnjoj noći temperature će u Zagori biti oko 0°C, uz obalu i na otocima od 3 do 8°C.

Nedjelja (Božić) donosi stabilno vrijeme uz obilje sunca. Puhat će bura koja još u početku može biti pojačana. Jutarnje temperature neće biti niske kao prethodnih dana, najviše dnevne većinom od 7 do 12°C.

Niti početkom nadolazećeg tjedna oborine nisu na vidiku.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019