Niče Banj: zahuktali se radovi na korak od mora


Premda je izgradnja prve šibenske gradske plaže Banj počela prilično kilavo, pa je na predviÄ‘enoj lokaciji sve donedavno bilo za vidjeti tek neurednu obalu ukrašenu ostacima pokojne obližnje tvornice, i ponekim graÄ‘evinskim strojem izvan stroja, stvari se ovih dana bitno mijenjaju.

GraÄ‘evinski strojevi nisu više tamo samo kao nekakav predizborni ukras i ne hvata ih hrÄ‘a jer dnevno rade na budućoj plaži Banj. Već se vide obrisi budućeg igrališta za odbojku na pijesku i ostale rekreacijske zanimacije, podignuti su valoviti zidovi koji frontu same plaže dijele od objekata na ostalom dijelu prostora.

U ovoj etapi radova bit će, zapravo, ureÄ‘eni svi dijelovi Banja osim čvrstih objekata koji ostaju za drugu fazu. Iz fotosimulacije koju smo dobili od projektanta Damira Lasinovića iz tvrtke ARX vidi se kako će plaža ubuduće izgledati i što će od svega biti dovršeno u prvoj etapi.

Bit će to spomenuto igralište, šetnica do Pekovca, svi sportski tereni i sadržaji te već formirane tribine. Radovi prve etape obuhvaćaju i rampu za ulazak invalida u more, a trebali bi biti pripremljeni i temelji budućih objekata.

Bit će ureÄ‘en i privremeni prilaz plaži, i to tako da će postojeći ulaz dobiti blaži nagib, a bit će postavljena i ograda. U moru će biti postavljene plutače koje mora imati svaka plaža. Radove izvodi vodička Minigradnja. PredviÄ‘eno je da budu dovršeni negdje do 20. lipnja.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019