Niče Banj: zahuktali se radovi na korak od mora


Premda je izgradnja prve šibenske gradske plaže Banj počela prilično kilavo, pa je na predviÄ‘enoj lokaciji sve donedavno bilo za vidjeti tek neurednu obalu ukrašenu ostacima pokojne obližnje tvornice, i ponekim graÄ‘evinskim strojem izvan stroja, stvari se ovih dana bitno mijenjaju.

GraÄ‘evinski strojevi nisu više tamo samo kao nekakav predizborni ukras i ne hvata ih hrÄ‘a jer dnevno rade na budućoj plaži Banj. Već se vide obrisi budućeg igrališta za odbojku na pijesku i ostale rekreacijske zanimacije, podignuti su valoviti zidovi koji frontu same plaže dijele od objekata na ostalom dijelu prostora.

U ovoj etapi radova bit će, zapravo, ureÄ‘eni svi dijelovi Banja osim čvrstih objekata koji ostaju za drugu fazu. Iz fotosimulacije koju smo dobili od projektanta Damira Lasinovića iz tvrtke ARX vidi se kako će plaža ubuduće izgledati i što će od svega biti dovršeno u prvoj etapi.

Bit će to spomenuto igralište, šetnica do Pekovca, svi sportski tereni i sadržaji te već formirane tribine. Radovi prve etape obuhvaćaju i rampu za ulazak invalida u more, a trebali bi biti pripremljeni i temelji budućih objekata.

Bit će ureÄ‘en i privremeni prilaz plaži, i to tako da će postojeći ulaz dobiti blaži nagib, a bit će postavljena i ograda. U moru će biti postavljene plutače koje mora imati svaka plaža. Radove izvodi vodička Minigradnja. PredviÄ‘eno je da budu dovršeni negdje do 20. lipnja.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019