U Biogradu izgorio gliser, vlasnik i sin se spasili


Nešto je eksplodiralo. Okrenula sam se i vidjela kako iz glisera suklja dim. Gledala sam u njega, a onda je još jače eksplodiralo. Plamen je postajao sve veći. Dva čovjeka s broda su skočila u more i zaplivala prema obali, ispričala je za 24sata Matea Blažević.

Dok je u utorak oko 11 sati šetala uvalom Soline u Biogradu i uživala u lijepom vremenu, prestrašila ju je eksplozija. Odmah je nazvala Centar 112.

Vatra je brzo zahvatila cijeli gliser i proširila se na obližnji. ÄŒulo se još nekoliko eksplozija. Kako je u to vrijeme na plaži i u obližnjem autokampu Ljutić bilo puno ljudi, mnogi od kampera pohitali su s vatrogasnim aparatima pomoći u gašenju. Policajci su došli za pet minuta, a odmah nakon njih vatrogasci s dva vozila i Lučka kapetanija, ali više nisu imali što ugasiti.

- Vlasnik, kojeg je vatra malo opekla, ispričao nam je da je dvaput pokušao upaliti motor te da je čuo kako je nešto puklo. Rekao nam je da je baš nedavno nabavio novi motor - dodala je Matea.

U Ministarstvu pomorstva kazali su kako su na brodu bili vlasnik Å½. K. i sinS. K. (37). Požar je planuo samo 50 metara od obale. Nema onečišÄ‡enja mora, a ostatke broda će izvaditi na obalu.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019