U Biogradu izgorio gliser, vlasnik i sin se spasili


Nešto je eksplodiralo. Okrenula sam se i vidjela kako iz glisera suklja dim. Gledala sam u njega, a onda je još jače eksplodiralo. Plamen je postajao sve veći. Dva čovjeka s broda su skočila u more i zaplivala prema obali, ispričala je za 24sata Matea Blažević.

Dok je u utorak oko 11 sati šetala uvalom Soline u Biogradu i uživala u lijepom vremenu, prestrašila ju je eksplozija. Odmah je nazvala Centar 112.

Vatra je brzo zahvatila cijeli gliser i proširila se na obližnji. ÄŒulo se još nekoliko eksplozija. Kako je u to vrijeme na plaži i u obližnjem autokampu Ljutić bilo puno ljudi, mnogi od kampera pohitali su s vatrogasnim aparatima pomoći u gašenju. Policajci su došli za pet minuta, a odmah nakon njih vatrogasci s dva vozila i Lučka kapetanija, ali više nisu imali što ugasiti.

- Vlasnik, kojeg je vatra malo opekla, ispričao nam je da je dvaput pokušao upaliti motor te da je čuo kako je nešto puklo. Rekao nam je da je baš nedavno nabavio novi motor - dodala je Matea.

U Ministarstvu pomorstva kazali su kako su na brodu bili vlasnik Å½. K. i sinS. K. (37). Požar je planuo samo 50 metara od obale. Nema onečišÄ‡enja mora, a ostatke broda će izvaditi na obalu.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019