Odlazak broda MSC Magnifica označio kraj sezone megacruisera


Isplovljavanjem luksuznog "plovećeg hotela", putničkog broda "MSC Magnifica" u petak 16. prosinca pod zapovjedništvom kap Giuseppea Maresce u dubrovačkoj je luci Gruž označen kraj ovogodišnje sezone megacruisera u Dubrovniku. Ipak, to za jug domovine ne znači i kraj cruising- sezone jer će i ove zime Dubrovnik redovito posjećivati mini- cruiseri kojima je kapacitet 50- 180 putnika. 

- Unatoč krizi koju smo osjetili i mi kao dio "MSC" grupacije, s ponosom možemo reći kako smo ove godine ostvarili 84 ticanja te u Grad s brodovima MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Opera i MSC Armonia doveli 230 tisuća putnika uz popunjenost kapaciteta od čak 95 posto.

Lani je bilo 200 tisuća putnika a slijedeće će godine naši brodovi u luku Gruž i Dubrovnik uploviti "samo" 72 puta.

No, ako znamo da će "MSC Magnificu" kapaciteta 3.100 putnika zamijeniti novogradnja"MSC Divina", koja je s 4.400 putnika kapaciteta biti najveći putnički brod koji je ikad do sada uplovio u luku Gruž, s pravom možemo reći kako se zapravo očekuje približno jednaki broj putnika- ističe direktor tvrtke MSC krstarenja Neven Delić te napominje kako se očekuje da će kuma i novom brodu, pri porinuću u Marseillesu, biti filmskazvijezda Sofija Loren te da će "MSC Divina" u inauguralnu, prvu plovidbu, već tradicionalno uključiti i posjet Dubrovniku. 

Novu sezonu megacruisera 30. ožujka 2012. godine otvara "MSC Magnifica" koja će svakog petka biti redoviti gost i ploviti na liniji Venecija- Bari- Katakolon- Izmir- Istanbul- Dubrovnik- Venecija. 

Na toj će je liniji zamijeniti "MSC Divina" dok će svake subote na liniji Dubrovnik- Venecija- Bari- Katakolon- Santorini- Mikonos- Atena- Krf- Dubrovnik dolaziti brod "MSC Musica".

"MSC Magnifica" će do 19. svibnja imati devet ticanja, kad odlazi ka Baltiku i Sjevernoj Europi dok će "MSC Musica" imati 33 ticanja i ploviti do 17. studenoga, da bi u 2012. godini "MSC Armonia" Dubrovnik posjetila samo jednom, a "MSC Opera" od 15. rujna do 31. listopada pet puta. 

Recesija, ali... 

Unatoč recesiji, prodaja aranžmana rasla je 20 posto te premašila naša i najoptimističnija očekivanja. MeÄ‘u putnicima kod kojih je Dubrovnik vrlo popularan kao home port odnosno luka ukrcaja, 60 posto su Hrvati dok ostatak uglavnom čine Slovenci i vjerovali ili ne, Crnogorci. Dosta je i Bosanaca a sve više je i Srba. Upravo smo počeli buking s Albanijom, a novost je i to da slijedeće godine ukrcaj putnika omogućavamo u luci Kotor u kojeg će slijedeće godine uplovljavati "MSC Armonia" i "MSC Magnifica". Dio CG- turističkih agencija je već zatražio zakup većeg broja kabina na onim brodovima MSC- a koji će tijekom 2012. uplovljavati u Kotor tijekom cruisinga Mediteranom- naglašava Neven Delić. 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019