Odlazak broda MSC Magnifica označio kraj sezone megacruisera


Isplovljavanjem luksuznog "plovećeg hotela", putničkog broda "MSC Magnifica" u petak 16. prosinca pod zapovjedništvom kap Giuseppea Maresce u dubrovačkoj je luci Gruž označen kraj ovogodišnje sezone megacruisera u Dubrovniku. Ipak, to za jug domovine ne znači i kraj cruising- sezone jer će i ove zime Dubrovnik redovito posjećivati mini- cruiseri kojima je kapacitet 50- 180 putnika. 

- Unatoč krizi koju smo osjetili i mi kao dio "MSC" grupacije, s ponosom možemo reći kako smo ove godine ostvarili 84 ticanja te u Grad s brodovima MSC Magnifica, MSC Musica, MSC Opera i MSC Armonia doveli 230 tisuća putnika uz popunjenost kapaciteta od čak 95 posto.

Lani je bilo 200 tisuća putnika a slijedeće će godine naši brodovi u luku Gruž i Dubrovnik uploviti "samo" 72 puta.

No, ako znamo da će "MSC Magnificu" kapaciteta 3.100 putnika zamijeniti novogradnja"MSC Divina", koja je s 4.400 putnika kapaciteta biti najveći putnički brod koji je ikad do sada uplovio u luku Gruž, s pravom možemo reći kako se zapravo očekuje približno jednaki broj putnika- ističe direktor tvrtke MSC krstarenja Neven Delić te napominje kako se očekuje da će kuma i novom brodu, pri porinuću u Marseillesu, biti filmskazvijezda Sofija Loren te da će "MSC Divina" u inauguralnu, prvu plovidbu, već tradicionalno uključiti i posjet Dubrovniku. 

Novu sezonu megacruisera 30. ožujka 2012. godine otvara "MSC Magnifica" koja će svakog petka biti redoviti gost i ploviti na liniji Venecija- Bari- Katakolon- Izmir- Istanbul- Dubrovnik- Venecija. 

Na toj će je liniji zamijeniti "MSC Divina" dok će svake subote na liniji Dubrovnik- Venecija- Bari- Katakolon- Santorini- Mikonos- Atena- Krf- Dubrovnik dolaziti brod "MSC Musica".

"MSC Magnifica" će do 19. svibnja imati devet ticanja, kad odlazi ka Baltiku i Sjevernoj Europi dok će "MSC Musica" imati 33 ticanja i ploviti do 17. studenoga, da bi u 2012. godini "MSC Armonia" Dubrovnik posjetila samo jednom, a "MSC Opera" od 15. rujna do 31. listopada pet puta. 

Recesija, ali... 

Unatoč recesiji, prodaja aranžmana rasla je 20 posto te premašila naša i najoptimističnija očekivanja. MeÄ‘u putnicima kod kojih je Dubrovnik vrlo popularan kao home port odnosno luka ukrcaja, 60 posto su Hrvati dok ostatak uglavnom čine Slovenci i vjerovali ili ne, Crnogorci. Dosta je i Bosanaca a sve više je i Srba. Upravo smo počeli buking s Albanijom, a novost je i to da slijedeće godine ukrcaj putnika omogućavamo u luci Kotor u kojeg će slijedeće godine uplovljavati "MSC Armonia" i "MSC Magnifica". Dio CG- turističkih agencija je već zatražio zakup većeg broja kabina na onim brodovima MSC- a koji će tijekom 2012. uplovljavati u Kotor tijekom cruisinga Mediteranom- naglašava Neven Delić. 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019