Horvatinčićeva djevojka ne može svjedočiti zbog psihičkih poteškoća


On je optužen da je 16. kolovoza prošle godine u primoštenskom akvatoriju, pored otočića Maslinovik, svojim gliserom naletio na jedrilicu te usmrtio talijanski bračni par koji se nalazio na jedrilici.

Pred sudom se danas trebala pojaviti Anica Đerđa koja se u trenutku nesreće nalazila s Horvatinčićem u gliseru. No, ona se nije pojavila, a svoj je nedolazak opravdala psihijatrijskim nalazom. On pokazuje da uzima lijekove i da je nesposobna raditi i pratiti raspravu.

>> 'Izražavam sućut, ali ne osjećam se krivim'

Na sudu je danas svjedočio Saša Kvarantan, inženjer Pomorskog fakulteta. 'Horvatinčić me nazvao nakon nesreće. Djelovao je više mrtav nego živ. Jedva je prozborio da ima mrtvih i da su mu otkazale komande', rekao je. Saša Kvaratin inače je skiper Željka Keruma. Horvatinčić mu se prvi obratio jer su prijatelji.

Danas je svoju stranu priče iznio i skiper Stjepo Ašić, zaposlenik Hoto grupe. 'Brod kojeg je Horvatinčić vozio imao je i ranije niz problema s autopilotom. ÄŒesto je gubio kurs i više je puta popravljan', rekao je.

 

Dodao je kako nadležne osobe iz registra brodova nisu svake godine utvrÄ‘ivale ispravnost broda iako je to njihova zakonska obaveza. 'Nismo ih zvali jer brod nismo iznajmljivali. Preglede smo obavljali sami', rekao je skiper Ašić.

'Brod je i ranije znao sam od sebe skretati 20,30 stupnjeva u lijevo', dodao je.

Na klupu za svjedoke sjeo je i pravnik Hoto grupe Miroslav Ajagić. On tvrdi da je Horvatinčić u zadnje vrijeme bio često boležljiv i da mu je često iz nosa curila krv.

Sin poginulog talijanskog bračnog para došao je na šibenski sud pratiti suÄ‘enje.

SuÄ‘enje je završilo nešto prije 12 sati. Sljedeće ročište održat će se 18. lipnja.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019