Å ibenik: Bombom na hidrogliser zbog dugova?


Na hidrogliseru Mislav, kao što smo u petak izvjestili, na vezu u šibenskoj uvali Sv. Petar, eksplodirala je bomba. Oštećena je krma broda, a o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi i tko ju je postavio, još se istražuje.

Eksplozivna naprava aktivirana je na brodu u srijedu navečer. Šibenska policija tek je jučer poslala šturo priopćenje u kojem navodi da je nepoznati počinitelj na hidrogliseru tvrtke iz Zlarina, koji trenutno nije u plovnom stanju, postavio i aktivirao napravu, čime je na brodu nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Pomorac.net.

Hidrogliser Mislav u vlasništvu je zlarinske tvrtke Ivante. Godinama je vozio na liniji Šibenik - Kaprije - Žirje, sve dok Agencija za obalni pomorski promet tvrtci lani nije oduzela koncesiju. Hidrogliser je potom završio na vezu u uvali sv. Petar.

Neslužbeno se može čuti da je tvrtka zapala u financijske probleme te se sumnja da se dugovi razlog podmetanja eksploziva na brod.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019