Å ibenik: Bombom na hidrogliser zbog dugova?


Na hidrogliseru Mislav, kao što smo u petak izvjestili, na vezu u šibenskoj uvali Sv. Petar, eksplodirala je bomba. Oštećena je krma broda, a o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi i tko ju je postavio, još se istražuje.

Eksplozivna naprava aktivirana je na brodu u srijedu navečer. Šibenska policija tek je jučer poslala šturo priopćenje u kojem navodi da je nepoznati počinitelj na hidrogliseru tvrtke iz Zlarina, koji trenutno nije u plovnom stanju, postavio i aktivirao napravu, čime je na brodu nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Pomorac.net.

Hidrogliser Mislav u vlasništvu je zlarinske tvrtke Ivante. Godinama je vozio na liniji Šibenik - Kaprije - Žirje, sve dok Agencija za obalni pomorski promet tvrtci lani nije oduzela koncesiju. Hidrogliser je potom završio na vezu u uvali sv. Petar.

Neslužbeno se može čuti da je tvrtka zapala u financijske probleme te se sumnja da se dugovi razlog podmetanja eksploziva na brod.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019