Å ibenik: Bombom na hidrogliser zbog dugova?


Na hidrogliseru Mislav, kao što smo u petak izvjestili, na vezu u šibenskoj uvali Sv. Petar, eksplodirala je bomba. Oštećena je krma broda, a o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi i tko ju je postavio, još se istražuje.

Eksplozivna naprava aktivirana je na brodu u srijedu navečer. Šibenska policija tek je jučer poslala šturo priopćenje u kojem navodi da je nepoznati počinitelj na hidrogliseru tvrtke iz Zlarina, koji trenutno nije u plovnom stanju, postavio i aktivirao napravu, čime je na brodu nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna, piše Pomorac.net.

Hidrogliser Mislav u vlasništvu je zlarinske tvrtke Ivante. Godinama je vozio na liniji Šibenik - Kaprije - Žirje, sve dok Agencija za obalni pomorski promet tvrtci lani nije oduzela koncesiju. Hidrogliser je potom završio na vezu u uvali sv. Petar.

Neslužbeno se može čuti da je tvrtka zapala u financijske probleme te se sumnja da se dugovi razlog podmetanja eksploziva na brod.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019