VLASNIK MARINE FRAPA DAO NAJBOLJU PONUDU ZA KONCESIONARA NOVE MARINE U GRUŽU


Naime, Pašalić je na korak da mu država dodijeli 30-godišnju koncesiju za novu marinu u dubrovačkom Gružu. U Zagrebu su otvorene tri pristigle ponude: Marine Frapa, Atlant Marine, tvrtke Atlantske plovidbe i novoutemeljenog društva Luka Dubrovnik.

Pašalić je oba konkurenta debelo nadvisio i sada je na Ministarstvu samo da formalizira tu odluku. 

Naime, prema općevažećim kriterijima koji se primjenjuju u ovakvim natječajima, Laguna trade - Marina Frapa dobila je 60 bodova, novoutemeljena tvrtka Luka Dubrovnika, čiji je 50-postotni vlasnik Grad Dubrovnik, a jednu četvrtinu dionica drže Škegrini fondovi, pozicionirana je na drugo mjesto s 40 bodova. 

Zanimljivo je da je Atlant Marina u stopostotnom vlasništvu Altantske plovidbe ostala bez ijednog boda. 

Pašalić ne krije oduševljenje ovim razvojem situacije.

- Bitku sam dobio, prije svega, zato što dolazim iz nautičkog biznisa, a moji konkurenti malo ili gotovo ništa ne znaju o njemu. Na proljeće 2014. u Dubrovniku će zasjati najprivlačnija marina na Mediteranu - kaže Pašalić.

40 zaposlenih

Pašalić je najavio da će u gradnju i opremanje marine s 220 vezova u Gružu uložiti 10,5 milijuna eura, te još 1,7 milijuna na lokaciji izvan marine gdje će se izvlačiti plovila. 

U marini će posao naći 40 stalno zaposlenih i 15 sezonaca. Na ime koncesije državi bi po kvadratu platio osam kuna, a od ukupnog prihoda godišnje pet posto.

- U poslu će me pratiti Splitska banka, a investicija bi mogla biti vraćena za 12 do 13 godina - kaže Pašalić. 

- Iako u Gružu kanim uistinu napraviti marinu kakvu Dubrovnik sa svojim meÄ‘unarodnim renomeom i zaslužuje, pribojavam se da bi na kraju, ipak, mogao izvisiti. Naime, konačnu odluku o tome tko će biti koncesionar donijet će nova Vlada. 

No, kakva god bila odluka, neću se predati jer sam uvjeren da sam bolji od drugih. Otkrit ću vam još jedan detalj s kojim tučem konkurente. Moja marina bit će prva na istočnoj obali Jadrana gdje će svaki vez imati svoj priključak za ispumpavanje fekalnih voda - kaže Pašalić. 


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019