Vis: Hotel Tamaris nastavio s radom


Državna inspekcija u petak je donijela rješenje zahvaljujući kojem hotel Tamaris na otoku Visu nastavlja s normalnim poslovanjem, a gosti su i dalje u mogućnosti koristiti usluge i ponudu hotela.

Državni inspektori su u četvrtak posjetili hotel Tamaris i izdali su privremenu zabranu rada jer nisu bile zadovoljene sve pravne formalnosti. Na taj je način dio hotela stavljen izvan funkcije, no problem je uskoro riješen, pa je u petak poslovanje hotela normalizirano. Iako je u četvrtak dio hotela bio van funkcije, svi gosti redovno su koristili usluge.

Glavna skupština Vis d.d. je 16. svibnja potvrdila Odluku o davanju suglasnosti na Ugovor o zakupu poduzeća Vis d.d. koji je 29. ožujka 2012. godine sklopljen izmeÄ‘u Društva Vis d.d. i Društva Geneza-Hoteli d.o.o. Tada je društvo Geneza-Hoteli d.o.o. započelo s procesom restrukturiranja, a cilj im je uspostaviti efikasno poslovanje, pronalazak investitora i strateških partnera te postizanje optimalne bruto dobiti iz poslovanja.

Geneza-Hoteli planiraju uložiti novac kako bi povećali popunjenost kapaciteta, očuvali radna mjesta i ostvarili stabilnost ukupnog poslovanja.

- Svi ugovori o radu radnika koji su zaposleni u Društvu Vis, sukladno Odluci Glavne skupštine, prenijet će se sa svim svojima pravima i obavezama na Društvo Geneza-Hoteli d.o.o. S obzirom na zatečenu situaciju u Društvu Vis d.d., koja je rezultat višegodišnjeg nedostatka ulaganja u hotelske kapacitete te nepostojanja sveobuhvatne razvojne strategije, Društvo se danas nalazi u poslovnim teškoćama te se bori s problemima pada posjećenosti objekata, smanjenjem prosječne cijene noćenja, dok pojedinim hotelima prijeti i snižavanje kategorizacije s tri zvjezdice na dvije zvjezdice – navela je glasnogovornica Nataša Cesarec Salopek.

Dodala je kako će zbog velike zaduženosti Vis d.d. biti neophodno provesti poslovno i organizacijsko restrukturiranje, kako bi se postavila jasna strategija za unapreÄ‘ivanje ugostiteljskih usluga, marketinga i pozicioniranja hotelskih objekata na tržištu u sektoru turizma.


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019