Vlada Brodosplitu daje 7,8 milijardi kuna!


 Na dnevnom redu današnje Vladine sjednice uz ostalo su nacrt prijedloga Zakona o osobnom imenu te nacrt prijedloga Nacionalne strategije suzbijanja zloporabe droga do 2017.

Vlada je osigurala 63 milijuna i 738 tisuća kuna za isplatu svih potraživanja radnika Kraljevice, prije otvaranja stečaja u tom brodogradilištu. Prema toj odluci, 461 radnik bi u skladu s kolektivnim ugovorom trebao dobiti 6400 kuna po godini staža, uz ostala davanja, kao i plaće za travanj i svibanj. MeÄ‘utim, odbiju li radnici potpisati otkaze, morat će se naplatiti iz stečajne mase i neće dobiti otpremnine.

Vlada je takoÄ‘er donijela odluku da 7,88 milijardi kuna daje Brodosplitu uoči privatizacije i kupnje od strane samoborskog DIV-a. Iznos je sastavni dio mjera kojima država, u funkciji prodavatelja ovog društva, sudjeluje sa 60 posto troškova restrukturiranja u postupku njegove prodaje.

Novac će se iskoristiti za isplatu plaća do završetka već naručenog broda za rasute terete Nov. 470, nabavci materijala i opreme za njegovo dovršenje, a sve da bi se izbjegli penali zbog neisporuke broda.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019