"Lencu" 129 milijuna kuna kredita za nastavak investicija i novi dok iz Ukrajine


Među glavnim investicijama su sanacija Veza 3, novi plutajući dok, dizalice za Dok 11, oprema za energetsku učinkovitost, hala za pjeskarenje i bojanje te oprema za UHP obradu

 

Brodogradilište Viktor Lenac sklopilo je ugovor o 129 milijuna kuna kredita s Raiffeisenbank Austria, kojim će se omogućiti nastavak pokrenutog investicijskog ciklusa, priopćeno je danas iz tog brodogradilišta.

 

Ugovor o kreditu sklopljen je 17. svibnja ove godine, a iznos od 129 milijuna kuna odobren je temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji na provođenju programa kreditiranja HBOR-a, navodi se u priopćenju.

 

Tim novcem omogućit će se nastavak već pokrenutog investicijskog ciklusa u tome brodogradilištu. MeÄ‘u glavnim investicijama su sanacija Veza 3, novi plutajući dok, dizalice za Dok 11, oprema za energetsku učinkovitost, hala za pjeskarenje i bojanje te oprema za UHP obradu

 

Foto Silvano JEŽINA

Predstavnici brodogradilišta Viktor Lenac danas su u ukrajinskom brodogradilištu Pallada u gradu Khersonu preuzeli novi dok, nosivosti 8500 tona, izvijestili su iz tog kostrenskog brodogradilišta.Dok je kompozitnog tipa s betonskim pontonima i čeličnim tornjevima, dugačak je 155,5 metara, širok 32,4 metra. Ugovor o kupnji novog doka s ukrajinskim brodogradilištem Pallada kostrensko brodogradilište je potpisalo u studenom 2011.  Dok će biti dotegljen u Kostrenu u lipnju, a očekuje se da će biti u funkciji u srpnju ove godine. 

 

Iz brodogradilišta ističu da su ciljano tržište novog doka manji brodovi, prije svega tankeri za prijevoz kemikalija, zatim LPG brodovi, trajekti i manji putnički brodovi, manji brodovi za opći teret i kontejneri te preinake manjih offshore brodova. 

 

Brodogradilište Viktor Lenac sada ima dva doka – dok 5, obnovljen početkom prošle godine, i dok 11, najveći dok brodogradilišta koji može primiti velike brodove. 

 

Uvođenjem trećeg doka Viktor Lenac povećava svoj kapacitet, prije svega fleksibilnost u prihvatu manjih brodova te oslobađa dio kapaciteta većih dokova, navode iz Lenca.


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019