"Lencu" 129 milijuna kuna kredita za nastavak investicija i novi dok iz Ukrajine


Među glavnim investicijama su sanacija Veza 3, novi plutajući dok, dizalice za Dok 11, oprema za energetsku učinkovitost, hala za pjeskarenje i bojanje te oprema za UHP obradu

 

Brodogradilište Viktor Lenac sklopilo je ugovor o 129 milijuna kuna kredita s Raiffeisenbank Austria, kojim će se omogućiti nastavak pokrenutog investicijskog ciklusa, priopćeno je danas iz tog brodogradilišta.

 

Ugovor o kreditu sklopljen je 17. svibnja ove godine, a iznos od 129 milijuna kuna odobren je temeljem Ugovora o poslovnoj suradnji na provođenju programa kreditiranja HBOR-a, navodi se u priopćenju.

 

Tim novcem omogućit će se nastavak već pokrenutog investicijskog ciklusa u tome brodogradilištu. MeÄ‘u glavnim investicijama su sanacija Veza 3, novi plutajući dok, dizalice za Dok 11, oprema za energetsku učinkovitost, hala za pjeskarenje i bojanje te oprema za UHP obradu

 

Foto Silvano JEŽINA

Predstavnici brodogradilišta Viktor Lenac danas su u ukrajinskom brodogradilištu Pallada u gradu Khersonu preuzeli novi dok, nosivosti 8500 tona, izvijestili su iz tog kostrenskog brodogradilišta.Dok je kompozitnog tipa s betonskim pontonima i čeličnim tornjevima, dugačak je 155,5 metara, širok 32,4 metra. Ugovor o kupnji novog doka s ukrajinskim brodogradilištem Pallada kostrensko brodogradilište je potpisalo u studenom 2011.  Dok će biti dotegljen u Kostrenu u lipnju, a očekuje se da će biti u funkciji u srpnju ove godine. 

 

Iz brodogradilišta ističu da su ciljano tržište novog doka manji brodovi, prije svega tankeri za prijevoz kemikalija, zatim LPG brodovi, trajekti i manji putnički brodovi, manji brodovi za opći teret i kontejneri te preinake manjih offshore brodova. 

 

Brodogradilište Viktor Lenac sada ima dva doka – dok 5, obnovljen početkom prošle godine, i dok 11, najveći dok brodogradilišta koji može primiti velike brodove. 

 

Uvođenjem trećeg doka Viktor Lenac povećava svoj kapacitet, prije svega fleksibilnost u prihvatu manjih brodova te oslobađa dio kapaciteta većih dokova, navode iz Lenca.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019