Nevjerojatno: Ovo je najveći bazen na svijetu!


Riječ je o bazenu: ovo je najveći vanjski bazen na svijetu i nalazi se u čileanskom San Alfonso del Mar resortu.

Velik je poput 20 olimpijskih bazena, nalazi se na obali Tihog oceana, u blizini grada Algarroboa, a napunjen je sa 250 milijuna litara morske vode - iizgleda poput mora!

Bazen u ÄŒileu(foto: screenshot Youtube) - 4

 

>> Ovako izgleda idealno seksi ljeto!

Osim što je najveći, ovaj bazen drži i Guinnessov rekord kao najdublji na svijetu. Naime, dubok je čak 35 metara. Bazen je otvoren 2006. godine nakon gotovo pet godina radova, za njegovu izgradnju potrošeno je 1,5 milijardi dolara, a za godišnje održavanje potroši se 3 milijarde dolara.Iako nije najnovije ljetno čudo, toliko nas je zapanjio da smo morali ovu ljepotu podijeliti s vama!

Bazen u ÄŒileu(foto: screenshot Youtube) - 3

 

Dio njegove infrastrukture čine kompjuterski kontroliran sustav filtracije koji uzima čistu vodu iz oceana te izbacuje onu staru. Novu vodu sunce grije na 26 stupnjeva celzijevih - devet stupnjeva više od temperature mora. Stoga pogledajte ovo ljetno čudo i strpite se još malo- ljeto stiže! Uživajte u pogledu.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019