Asfalt stiže, a Kerumovoj obali novi rok - 30. lipnja


Do kraja bi tjedna mogla biti gotova cesta, a ubrzo i pušten promet - kaže dogradonačelnik Jure Šundov

Najave o tome da će prve dvije faze proširenja i rekonstrukcije zapadne obale biti završene do polovice svibnja opet su pale u vodu. Naime, tvrtka “Pomgrad inženjering”, na koju je “Konstruktor” kao glavni izvoÄ‘ač radova prenio glavninu posla, zatražila je od investitora Grada Splita produženje roka za završetak radova do 30. lipnja ove godine.

Kako nam je potvrdio dogradonačelnik Jure Šundov, Grad će prihvatiti taj prijedlog. Time bi se rok završetka svih radova prolongirao do početka jeseni.

Pokazivanje mišića

-Naravno da će Grad prihvatiti sve ono što vodi završetku radova. Pokazivanje mišića a da posao nije dovršen ne bi u ovome trenutku bilo racionalno. Ako smo mogli čekati do sada, još tjedan-dva ne bi trebao biti nikakav problem, jer nikako ne želimo ići nauštrb kvalitete – kazao nam je Šundov.

O razlozima još jednog produženja roka izvoÄ‘ača radova Šundov nije htio opširno govoriti. Kazao nam je tek kako su odgodi kumovali loše vremenske prilike, teška situacija u “Konstruktoru” te nepredviÄ‘ene komplikacije. Sve će se to, kako nam je rekao dogradonačelnik, urediti pravno novim aneksom ugovora. No, barem će ubrzo na zapadnoj obali biti pušten promet, nakon gotovo godinu dana zabrane. 

Prema dogradonačelnikovim saznanjima, sredinom ovoga tjedna počeo bi se stavljati prvi sloj asfalta na ostatak nove prometnice, nakon što je za blagdan sv. Dujma novi pokrov dobilo tridesetak metara na potezu od “Bobisa” do Banovine.

-Ja očekujem, ako nas vrijeme posluži, da ćemo do kraja ovoga tjedna imati asfaltiranu prometnicu, a nakon toga bi se pustio promet njome prema privremenom prometnom rješenju i pratećoj signalizaciji, na siguran način – kazao je Šundov. 

Nadalje, dogradonačelnik je još jednom napomenuo kako se izvoÄ‘ačima neće zaračunavati penali zbog kašnjenja.

-Nećemo to raditi nekome tko je već na koljenima – veli Šundov.

Na naše pitanje je li se prilikom zadnjeg dogovora o završetku radova moglo realno procijeniti da će datum 30. travnja biti teško dostižan, Šundov nam je simbolično odgovorio kako bi se “puno utopljenika spasilo da su na vrijeme počeli vikati upomoć!” ÄŒim se prometnica asfaltira, u posao će se uvesti i tvrtka “Zagorje tehnobeton” - izvoÄ‘ač treće faze radova koji uključuju gradnju triju ugostiteljskih objekata i urbano opremanje dijela šetnice od rubnog kamena prometnice do novog obalnog zida. Oni bi počeli svoj posao na potezu od hotela “Ambasador” do benzinske crpke na zapadnoj obali.

Neslužbeno, osim spomenutih vremenskih neprilika i problema s poslovanjem u “Konstruktoru”, doznajemo kako su razlozi prolongiranja roka radovi na oborinskoj odvodnji, na podlozi za kamene ploče za 3. fazu, usis za grijanje i hlaÄ‘enje hotela “Marjan”, gradnja potpornog zida prema uvali Baluni, te koordinacija druge i treće faze radova po pitanju pripreme projektne dokumentacije.

NIKOLINA LULIĆ

Dok palme njišu grane...

Sadašnja situacija na novoj šetnici izgleda, po prilici, ovako: sade se zadnje palme i priprema se teren za sadnju ostalog zelenila u zelenom pojasu izmeÄ‘u šetnice i prometnice. Obavljaju se i zadnje pripreme prije asfaltiranja nove prometnice, s tim da je završen i njezin rubni kamen. Servisna prometnica, koja će služiti za potrebe hotela “Marjan”, kompletno je završena. TakoÄ‘er, pri kraju je polaganje cijevi za grijanje i hlaÄ‘enje hotela “Marjan” i sanacija novog obalnog zida.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019