"Brač, Hvar, Korčula, Mljet i Rab najbolji hrvatski otoci za ljetovanje"


Da ljepotama i čarima koje nudi Hrvatska, posebice njezina obala, malo tko može odoljeti, dokazuju još jedne riječi hvale stranih medija, ovoga puta s preporukom koje hrvatske otoke posjetiti ove godine.

Uz bogatu i šaroliku povijest te predivnu obalu koja može stati uz bok bilo kojoj obali u Europi, Hrvatska je zbog mnogih razloga popularna turistička destinacija, navodi internetska stranica Argophilia.com, predlažući čitateljima da ovo ljeto provedu u Hrvatskoj, prenosi tportal.

Zato što nudi neotkrivene ljepote, fascinantnu kulturnu baštinu te područja koja još uvijek nisu prenapučena turistima, lako ćete se odlučiti ljetovati u Hrvatskoj, a puno teža odluka će biti ona u kojem točno području hrvatske obale provesti odmor te koje od mnogobrojnih atrakcija posjetiti, piše Argophilia.com.

Kao jednu od mnogobrojnih opcija gdje ljetovati u Hrvatskoj, Argophilia.com predlaže hrvatske otoke koji su savršen izbor kako za kraći, tako i za dulji odmor. 'Sa stotinama otoka, počevši od najvećeg s antičkom prošlošÄ‡u pa sve do onih najmanjih, ponuda otoka u Hrvatskoj će vas razmaziti', pišu autori članka navodeći činjenicu kako su otoci u Hrvatskoj relativno blizu jedan drugome kao veliku prednost pa plovidba s jednoga na drugi je vrlo jednostavna.

Otoke koje preporučuju i posebno izdvajaju za odmor u ovoj godini su Korčula, Hvar, Brač, Mljet i Rab. Autore članka Korčula je zadivila zbog bogate povijesti i pješÄanih plaža, Hvar kao kombinacija modernog i luskuznog s neodoljivom povijesnim utjecajem, Brač zbog Zlatnoga rata i bogate ponude, Mljet zbog prekrasne i neobične prirode, a Rab pak zbog nudizma.


Recent Nautical News Entries

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019

Plutajuća praonica za trup bez algi i školjaka

Nakupljanje algi i školjaka na trupu prirodna je nepogoda protiv koje se najveći broj brodovlasnika bori specijalnim bojama, a protekl

October.15.2019