Promocija hrvatskog turizma u Ukrajini, Skandinaviji, Baltiku i SAD-u


U sklopu promocije hrvatskog turizma i s ciljem povećanja turističkog prometa predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Rusiju i Ukrajinu, Skandinaviju i SAD organizirala su u ovom mjesecu seminare, radionice i prezentacije za turističke agente na tim tržištima, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

 

Predstavništvo HTZ-a u Moskvi, koje je uz Rusiju zaduženo i za Ukrajinu, za više od stotinu ukrajinskih turističkih agenata od 14. do 18. svibnja organiziralo je seminare u nekoliko najvećih ukrajinskih gradova, a u svima je zabilježen pojačan interes za hrvatskim turističkim odredištima.

 

Tome pridonosi i činjenica što ukrajinski turisti ove godine opet mogu bez viza putovati u Hrvatsku, kao i nekoliko novih izravnih charter letova, a prema izjavama njihovih touroperatora najveće zanimanje pokazuju za hrvatske otoke i nautiku.

 

U HTZ-u očekuju ove godine dobre rezultate s ukrajinskog tržišta, napominjući i da je za prva četiri mjeseca iz te zemlje stiglo 11 posto više turista nego u istom razdoblju lani i ostvareno 18 posto više noćenja.

 

Ranije ovog mjeseca predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju, koje pokriva i baltičke zemlje u glavnim gradovima Litve, Latvije i Estonije organiziralo je poslovne radionice za touroperatore iz tih zemalja, pri čemu je istaknut problem nedostatka izravnih avio linija za Hrvatsku. I te su radionice izazvale velik interes za Hrvatskom, kao i predstavljanje hrvatskog turizma na manifestacijama Dani Europe u glavnim gradovima zemalja Skandinavije i Baltika.

 

Zanimanje za Hrvatskom iskazali su i putnički agenti SAD-a na sajmu "Home Based Travel Agent Forum" u Las Vegasu, koji je od 14. do 16. svibnja okupio više od 1.500 malih američkih agencija koje rade od kuće (tzv. Home Based Agents), a koji zauzimaju preko 70 posto tržišta svih putničkih agenata u SAD-u.

 

Istodobno, u New Yorku je na poslovnom sastanku u organizaciji hotelskog lanca The Regent agencijama specijaliziranim za luksuznu klijentelu u suradnji s hotelom The Regent Esplanade Zagreb predstavljena ponuda Hrvatske i Zagreba.

 

(Hina)


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019