Promocija hrvatskog turizma u Ukrajini, Skandinaviji, Baltiku i SAD-u


U sklopu promocije hrvatskog turizma i s ciljem povećanja turističkog prometa predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za Rusiju i Ukrajinu, Skandinaviju i SAD organizirala su u ovom mjesecu seminare, radionice i prezentacije za turističke agente na tim tržištima, izvijestili su danas iz Glavnog ureda HTZ-a.

 

Predstavništvo HTZ-a u Moskvi, koje je uz Rusiju zaduženo i za Ukrajinu, za više od stotinu ukrajinskih turističkih agenata od 14. do 18. svibnja organiziralo je seminare u nekoliko najvećih ukrajinskih gradova, a u svima je zabilježen pojačan interes za hrvatskim turističkim odredištima.

 

Tome pridonosi i činjenica što ukrajinski turisti ove godine opet mogu bez viza putovati u Hrvatsku, kao i nekoliko novih izravnih charter letova, a prema izjavama njihovih touroperatora najveće zanimanje pokazuju za hrvatske otoke i nautiku.

 

U HTZ-u očekuju ove godine dobre rezultate s ukrajinskog tržišta, napominjući i da je za prva četiri mjeseca iz te zemlje stiglo 11 posto više turista nego u istom razdoblju lani i ostvareno 18 posto više noćenja.

 

Ranije ovog mjeseca predstavništvo HTZ-a za Skandinaviju, koje pokriva i baltičke zemlje u glavnim gradovima Litve, Latvije i Estonije organiziralo je poslovne radionice za touroperatore iz tih zemalja, pri čemu je istaknut problem nedostatka izravnih avio linija za Hrvatsku. I te su radionice izazvale velik interes za Hrvatskom, kao i predstavljanje hrvatskog turizma na manifestacijama Dani Europe u glavnim gradovima zemalja Skandinavije i Baltika.

 

Zanimanje za Hrvatskom iskazali su i putnički agenti SAD-a na sajmu "Home Based Travel Agent Forum" u Las Vegasu, koji je od 14. do 16. svibnja okupio više od 1.500 malih američkih agencija koje rade od kuće (tzv. Home Based Agents), a koji zauzimaju preko 70 posto tržišta svih putničkih agenata u SAD-u.

 

Istodobno, u New Yorku je na poslovnom sastanku u organizaciji hotelskog lanca The Regent agencijama specijaliziranim za luksuznu klijentelu u suradnji s hotelom The Regent Esplanade Zagreb predstavljena ponuda Hrvatske i Zagreba.

 

(Hina)


Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019