Titova i Mesićeva vila dopala Kanađaninu - stižu ekskluzivni turisti


Titova vila u Dubrovniku vraćena je Marojici Miloslaviću, nasljedniku nekadašnjih vlasnika iz poznate dubrovačke obitelji Banac, nakon desetljeće i pol dugog postupka povrata konfiscirane imovine. Premda nosi naziv “Titova“, Josip Broz nije bio osobito zainteresiran za atraktivnu vilu uz more u Uvali Lapad, za razliku od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji je u njoj rado provodio odmore, a odoljeti joj nije mogao ni Vladimir Šeks. 

 

Vremešni gospar Marojica Miloslavić iz Kanade u kojoj živi, uskoro bi trebao doputovati u Dubrovnik. Tom prilikom možda se odluči i što dalje sa zdanjem u kojemu je dijelom krojena politika na državnoj razini, ali voÄ‘eni i neki neformalni - hollywoodski razgovori. Poznato je, naime, kako je predsjednik Mesić, prilikom odmora u vili 2005., na doručak pozvao glumca Johna Malkovicha koji je bio gost obližnjeg luksuznog hotela “Dubrovnik Palace”.

 

Superluksuzni objekt

 

Mesićev gost u vili također je bio i predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev za odmora u Dubrovniku.

 

Premda se u Gradu nagaÄ‘a kako bi budući vlasnik vile mogao biti poduzetnik Braslav Turčić, on je suzdržan u izjavama. 

 

- Ne bih o tome, ja to ne radim za sebe. Uskoro bi trebao doći gospar Miloslavić, pa će možda on željeti reći nešto o vili - kazao je Braslav Turčić koji je nakon desetljeća provedenih u inozemstvu, u Dubrovniku prvi pokrenuo projekt golfa na SrÄ‘u, a na području Grada uredio je više luksuznih nekretnina. U Službi za imovinsko-pravne poslove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji doznajemo kako je Turčić, temeljem punomoći, zastupao Marojicu Miloslavića u postupku povrata imovine, a svoju je punomoć prenio na odvjetnika Maroja Matanu.

 

Lapadska vila godinama je bila posebno čuvano mjesto na koje je pristup nije bio dopušten. Premda još nije poznato što će s vilom ubuduće biti, mnogi smatraju kako bi ona, nakon “Šeherezade” i “Agave”, mogla biti treća u nizu superluksuznih dubrovačkih vila namijenjenih posebno zahtjevnim turistima.

OLIVIJA GUSTIN ÄŒULJAK

 

Bogata obitelj Karla Banca

 

Nekadašnji vlasnik vile Karlo Banac, član vrlo bogate dubrovačke obitelji, kojemu je ona zajedno s brojnim objektima konfiscirana za jugoslavenske komunističke vladavine, nije dočekao mogućnost za povrat objekta.

 

No, takav je zahtjev 1997. podnijela njegova prijašnja supruga Magdalena Miloslavić koja je živjela u Montrealu. Nakon njezine smrti postupak je, temeljem nasljednog prava, nastavio njezin drugi suprug Marojica Miloslavić kojemu je vila u konačnici i pripala.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019