Titova i Mesićeva vila dopala Kanađaninu - stižu ekskluzivni turisti


Titova vila u Dubrovniku vraćena je Marojici Miloslaviću, nasljedniku nekadašnjih vlasnika iz poznate dubrovačke obitelji Banac, nakon desetljeće i pol dugog postupka povrata konfiscirane imovine. Premda nosi naziv “Titova“, Josip Broz nije bio osobito zainteresiran za atraktivnu vilu uz more u Uvali Lapad, za razliku od bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji je u njoj rado provodio odmore, a odoljeti joj nije mogao ni Vladimir Šeks. 

 

Vremešni gospar Marojica Miloslavić iz Kanade u kojoj živi, uskoro bi trebao doputovati u Dubrovnik. Tom prilikom možda se odluči i što dalje sa zdanjem u kojemu je dijelom krojena politika na državnoj razini, ali voÄ‘eni i neki neformalni - hollywoodski razgovori. Poznato je, naime, kako je predsjednik Mesić, prilikom odmora u vili 2005., na doručak pozvao glumca Johna Malkovicha koji je bio gost obližnjeg luksuznog hotela “Dubrovnik Palace”.

 

Superluksuzni objekt

 

Mesićev gost u vili također je bio i predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev za odmora u Dubrovniku.

 

Premda se u Gradu nagaÄ‘a kako bi budući vlasnik vile mogao biti poduzetnik Braslav Turčić, on je suzdržan u izjavama. 

 

- Ne bih o tome, ja to ne radim za sebe. Uskoro bi trebao doći gospar Miloslavić, pa će možda on željeti reći nešto o vili - kazao je Braslav Turčić koji je nakon desetljeća provedenih u inozemstvu, u Dubrovniku prvi pokrenuo projekt golfa na SrÄ‘u, a na području Grada uredio je više luksuznih nekretnina. U Službi za imovinsko-pravne poslove u Dubrovačko-neretvanskoj županiji doznajemo kako je Turčić, temeljem punomoći, zastupao Marojicu Miloslavića u postupku povrata imovine, a svoju je punomoć prenio na odvjetnika Maroja Matanu.

 

Lapadska vila godinama je bila posebno čuvano mjesto na koje je pristup nije bio dopušten. Premda još nije poznato što će s vilom ubuduće biti, mnogi smatraju kako bi ona, nakon “Šeherezade” i “Agave”, mogla biti treća u nizu superluksuznih dubrovačkih vila namijenjenih posebno zahtjevnim turistima.

OLIVIJA GUSTIN ÄŒULJAK

 

Bogata obitelj Karla Banca

 

Nekadašnji vlasnik vile Karlo Banac, član vrlo bogate dubrovačke obitelji, kojemu je ona zajedno s brojnim objektima konfiscirana za jugoslavenske komunističke vladavine, nije dočekao mogućnost za povrat objekta.

 

No, takav je zahtjev 1997. podnijela njegova prijašnja supruga Magdalena Miloslavić koja je živjela u Montrealu. Nakon njezine smrti postupak je, temeljem nasljednog prava, nastavio njezin drugi suprug Marojica Miloslavić kojemu je vila u konačnici i pripala.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019