Beus Richemberg: Otkočiti razvoj nautike koji nam godišnje donese 700 milijuna eura


Pod sloganom „Fali more, drž' se broda“, u prekrasnom dekoru prve novoizgraÄ‘ene marine za megajahte u Hrvatskoj, u šibenskoj Mandalini u četvrtak je otvoren ÄŒetvrti meÄ‘unarodni sajam nautike - Adriatic Boat Show. U nazočnosti najmanje 50-tak stranih i domaćih agenata i predstavnika tvrtki iz nautičkog biznisa, te više desetina posada čarter plovila, kao i velikog broja uzvanika i gostiju, Sajam je otvorio Goran Beus Richemberg, predsjednik Saborskog odbora za turizam.

Ističući da nautički turizam godišnje donosi 700 milijuna eura zarade, što je 11 posto ukupnog prihoda turističkog gospodarstva, on je naglasio da taj segment turizma, na žalost, nismo do sada poticali onako kako je trebalo.

-U nešto manje od sto nautičkih luka na Jadranu mi danas imamo oko 17 tisuća vezova s 14 tisuća plovila na stalnom vezu od kojih je njih čak 72 posto pod stranom zastavom., kazao je Goran Beus Richemberg.

Dodao je da Hrvatska ima dobru strategiju razvoja nautičkog turizma, ali da se ona ne provodi. Pri tome je najavio čitav set mjera, propisa i poteza aktualne vlasti kako bi se u bitno drukčiji položaj stavio ovaj gospodarski sektor.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019