Talijani grade hibridnu jahtu za milijunaše koji brinu o okolišu


Nova megajahta omogućit će milijunašima da mirne savjesti uživaju na svojim plovećim palačama bez straha da ugrožavaju planet zahvaljujući hibridnom pogonu i ekološkom dizajnu. Taj će ih ekološki luksuz koštati 30 milijuna dolara.

 

Columbus Sport je 39,6 metara duga jahta iz talijanskog brodogradilišta Palumbo, koju pogoni kombinacija dizelskog i elektromotora. Elektromotor će moći pogoniti brod do brzine od 7,5 čvorova, nakon čega će se uključiti dizelski motor. Motori koji zajedničkim radom smanjuju potrošnju proizvode i energiju za sve sustave na brodu.

ProizvoÄ‘ači tvrde kako je ovo prva jahta koja štiti okoliš i planet dok se njome plovi. 

- Ovaj brod je stvarno inovativan koncept jer spaja moderne linije, visoku tehnologiju i ekološka rješenja - kaže Giuseppe Palumbo, direktor napuljskog brodogradilišta. Ugradili su i kaljužni separator koji sprječava da u more iscuri nafta. Smanjenju potrošnje pomaže i aluminijska oplata te brodski skelet od lakih materijala. Palumbo kaže da, iako postoje brže i snažnije jahte, njihova omogućuje bolju upravljivost te smanjuje buku i troškove održavanja.

Iako je ova jahta zelena, proizvoÄ‘ači nisu štedjeli na luksuzu pa se na 30 milijuna dolara vrijednom brodu stvarno udobno može smjestiti osmero putnika. Za njih su tu uz vlasničku i tri prostrane kabine. Na velikoj palubi svi će putnici imati dovoljno prostora za sunčanje tijekom dana i zabavu navečer, piše CNN.

Jahta Columbus Sport koja se gradi u Italiji bit će gotova u kolovozu sljedeće godine. Na brod koji će zadovoljavati najnovije ekološke propise o putnicima će se brinuti sedmero članova posade.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019