ADRIATIC BOAT SHOW
S radošÄ‡u najavljujemo da će se 4. meÄ‘unarodni nautički sajam ADRIATIC BOAT SHOW održati od 17. do 20. svibnja 2012. g. u šibenskoj Mandalina Marini u organizaciji NCP - Nautičkog Centra Prgin.

Proljetni termin
ADRIATIC BOAT SHOW po prvi put se održava u mjesecu svibnju, a isti termin sajam će zadržati i u budućnosti. Prošlogodišnja sajamska priredba je iz logističkih razloga, vezanih za izgradnju novog dijela marine bila odgoÄ‘ena, stoga smo i koncept sajma prilagodili novom proljetnom terminu. Novim datumom, od 17. do 20. svibnja ADRIATIC BOAT SHOW postaje tako posljednji u nizu sezone sajmova i uvodi nas u novu nautičku sezonu.

Novi koncept
U atraktivnom ambijentu na 60.000 m2 otvorenog prostora, ABS novim konceptom sajma prati promjene i kretanja na svjetskom tršištu. U cilju jačanja tržišta i zastupljenosti Hrvatske uz bok najprestižnijim destinacijama, po prvi put ABS okuplja usko specijaliziran segment nautičkog turizma kojeg čine jahte sa stalnom posadom i predstavnici vezanih djelatnosti: agenti s centralnom flotom plovila, charter brokeri, te kompanije za yacht, charter i crew management. SAJAM CHARTER JAHTI S POSADOM namijenjen je gostima, charter agentima, vlasnicima, kapetanima i članovima posada, kao i svim potencijalnim investitorima u ovom segmentu turizma. Dio sajamske ponude posvećen je PROMOCIJI TURISTIÄŒKE DESTINACIJE, što je još jedna novost ovogodišnjeg ABS-a.

Novoizgrađen prostor
ABS 2012 će se održati u novom još atraktivnijem dijelu Mandalina Marine, posebno prilagoÄ‘enom prihvatu megajahti, koju NCP-Nautički Centar Prgin razvija u suradnji s turskim partnerom Dogus Grupom. Ukupna vrijednost zajedničke investicije od 40 mil. €  u marinu i Hotel Šibenik trenutno čini oko 10% stranih ulaganja u Hrvatsku, što budi velik interes domaćih i stranih medija za Šibenik.

Image

Dobrodošli na ABS 2012!

ADRIATIC BOAT SHOW će i dalje zadržati dosadašnju sajamsku ponudu koja uključuje domaće i inozemne proizvoÄ‘ače i zatupnike jahti i motornih plovila, jedrilica i gumenjaka, nautičke opreme, brodskih i vanbrodskih motora, sportske odjeće i obuće, ribolovnog i ronilačkog pribora, rabljenih plovila i opreme, te neizostavnu ponudu osiguravatelja, leasing i financijskih kuća.

Na nedavno održanom sajmu Antigua Boat Show na Karibima u sklopu prezentacije hrvatskog nautičkog turizma održane pred stotinjak megayacht agenata iz svijeta, dodijelili smo megayacht agentima 4 aviokarte za posjet sajmu, a već je u najavi dolazak 20ak jahti s posadom iz Hrvatske i inozemstva.
 
Svim sponzorima i izlagačima osigurati ćemo značajnu zastupljenost u medijima, kako bi sudjelovanjem na ABSu ostvarili što bolje poslovne rezultate. Uz kongresni program u sklopu 2. NAUTIÄŒKOG FORUMA koji će se baviti aktualnim pitanjima poput pomorskog dobra, usklaÄ‘ivanja i provedbe zakonskih odredbi RH u skladu s regulativom EU, strategije razvoja destinacije, za izlagače i posjetitelje kao i do sada pripremamo niz sportsko-zabavnih sadržaja, gastronomskih užitaka i vrhunsku zabavu u atraktivnom ambijentu.

Jana Gaćina
Direktorica

Nikola Krasić
Izvršni direktor sajma


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019