ADRIATIC BOAT SHOW
S radošÄ‡u najavljujemo da će se 4. meÄ‘unarodni nautički sajam ADRIATIC BOAT SHOW održati od 17. do 20. svibnja 2012. g. u šibenskoj Mandalina Marini u organizaciji NCP - Nautičkog Centra Prgin.

Proljetni termin
ADRIATIC BOAT SHOW po prvi put se održava u mjesecu svibnju, a isti termin sajam će zadržati i u budućnosti. Prošlogodišnja sajamska priredba je iz logističkih razloga, vezanih za izgradnju novog dijela marine bila odgoÄ‘ena, stoga smo i koncept sajma prilagodili novom proljetnom terminu. Novim datumom, od 17. do 20. svibnja ADRIATIC BOAT SHOW postaje tako posljednji u nizu sezone sajmova i uvodi nas u novu nautičku sezonu.

Novi koncept
U atraktivnom ambijentu na 60.000 m2 otvorenog prostora, ABS novim konceptom sajma prati promjene i kretanja na svjetskom tršištu. U cilju jačanja tržišta i zastupljenosti Hrvatske uz bok najprestižnijim destinacijama, po prvi put ABS okuplja usko specijaliziran segment nautičkog turizma kojeg čine jahte sa stalnom posadom i predstavnici vezanih djelatnosti: agenti s centralnom flotom plovila, charter brokeri, te kompanije za yacht, charter i crew management. SAJAM CHARTER JAHTI S POSADOM namijenjen je gostima, charter agentima, vlasnicima, kapetanima i članovima posada, kao i svim potencijalnim investitorima u ovom segmentu turizma. Dio sajamske ponude posvećen je PROMOCIJI TURISTIÄŒKE DESTINACIJE, što je još jedna novost ovogodišnjeg ABS-a.

Novoizgrađen prostor
ABS 2012 će se održati u novom još atraktivnijem dijelu Mandalina Marine, posebno prilagoÄ‘enom prihvatu megajahti, koju NCP-Nautički Centar Prgin razvija u suradnji s turskim partnerom Dogus Grupom. Ukupna vrijednost zajedničke investicije od 40 mil. €  u marinu i Hotel Šibenik trenutno čini oko 10% stranih ulaganja u Hrvatsku, što budi velik interes domaćih i stranih medija za Šibenik.

Image

Dobrodošli na ABS 2012!

ADRIATIC BOAT SHOW će i dalje zadržati dosadašnju sajamsku ponudu koja uključuje domaće i inozemne proizvoÄ‘ače i zatupnike jahti i motornih plovila, jedrilica i gumenjaka, nautičke opreme, brodskih i vanbrodskih motora, sportske odjeće i obuće, ribolovnog i ronilačkog pribora, rabljenih plovila i opreme, te neizostavnu ponudu osiguravatelja, leasing i financijskih kuća.

Na nedavno održanom sajmu Antigua Boat Show na Karibima u sklopu prezentacije hrvatskog nautičkog turizma održane pred stotinjak megayacht agenata iz svijeta, dodijelili smo megayacht agentima 4 aviokarte za posjet sajmu, a već je u najavi dolazak 20ak jahti s posadom iz Hrvatske i inozemstva.
 
Svim sponzorima i izlagačima osigurati ćemo značajnu zastupljenost u medijima, kako bi sudjelovanjem na ABSu ostvarili što bolje poslovne rezultate. Uz kongresni program u sklopu 2. NAUTIÄŒKOG FORUMA koji će se baviti aktualnim pitanjima poput pomorskog dobra, usklaÄ‘ivanja i provedbe zakonskih odredbi RH u skladu s regulativom EU, strategije razvoja destinacije, za izlagače i posjetitelje kao i do sada pripremamo niz sportsko-zabavnih sadržaja, gastronomskih užitaka i vrhunsku zabavu u atraktivnom ambijentu.

Jana Gaćina
Direktorica

Nikola Krasić
Izvršni direktor sajma


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019