Održan sastanak s predstavnicima banaka EIB i KfW


ZAGREB, 11.05.2012.

U prostorijama Ministarstva danas je održan sastanak s predstavnicima EIB-a i KfW banke vezano za nastavak projekta izgradnje Nove Luke Zadar u Gaženici.
 
Na sastanku je bio predstavnik Europske investicijske banke za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Bo Nielsen, voditelj tehničkog sektora direktorata luka Pierre Poinsignon i predstavnica službe nadzora projekata Inge Vermeersc.

KfW banku predstavljao je direktor projekta za Istočnu Europu, Kavkaz i Centralnu Aziju Peter Brinkmann.
 
Tema razgovora s delegacijom predstavnika banaka bila je preostala treća faza izgradnje zgrade terminala u luci procijenjene vrijednosti oko 45 milijuna eura, te je dogovoreno produljenje kreditnog zajma banaka do kraja 2014. godine. Također, razgovaralo se i o drugim otvorenim pitanjima vezano za projekt Nova luka Zadar.
 
Nakon izgradnje trajektnog terminala Nove luke Zadar sav trajektni promet koji se sada odvija u staroj gradskoj jezgri bit će premješten u novu luku.
 
S predstavnicima banaka razgovarali su pomoćnici ministra Perica Šolićkap. Nikola Mendrila, Oliver Kumrić i Zorica Lučić, te savjetnici Igor Cigula i Snježana Josipović.

Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019