Održan sastanak s predstavnicima banaka EIB i KfW


ZAGREB, 11.05.2012.

U prostorijama Ministarstva danas je održan sastanak s predstavnicima EIB-a i KfW banke vezano za nastavak projekta izgradnje Nove Luke Zadar u Gaženici.
 
Na sastanku je bio predstavnik Europske investicijske banke za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Bo Nielsen, voditelj tehničkog sektora direktorata luka Pierre Poinsignon i predstavnica službe nadzora projekata Inge Vermeersc.

KfW banku predstavljao je direktor projekta za Istočnu Europu, Kavkaz i Centralnu Aziju Peter Brinkmann.
 
Tema razgovora s delegacijom predstavnika banaka bila je preostala treća faza izgradnje zgrade terminala u luci procijenjene vrijednosti oko 45 milijuna eura, te je dogovoreno produljenje kreditnog zajma banaka do kraja 2014. godine. Također, razgovaralo se i o drugim otvorenim pitanjima vezano za projekt Nova luka Zadar.
 
Nakon izgradnje trajektnog terminala Nove luke Zadar sav trajektni promet koji se sada odvija u staroj gradskoj jezgri bit će premješten u novu luku.
 
S predstavnicima banaka razgovarali su pomoćnici ministra Perica Šolićkap. Nikola Mendrila, Oliver Kumrić i Zorica Lučić, te savjetnici Igor Cigula i Snježana Josipović.

Recent Nautical News Entries

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019

S Otvorenim morem besplatno na nautički sajam

Najveći nautički sajam u ovom dijelu Europe - Biograd Boat Show - i ove godine obara rekorde. Organizatori iz tvrtke Ilirija najavljuju 400 izlagač

October.18.2019