Tonči Stipanović i dalje sjajan!


Tonči Stipanović drugi je dva dana do kraja Svjetskog prvenstva Lasera. Mate Arapov i Siniša Mikuličić deseti su na Svjetskom prvenstvu za Zvijezdu, zasad unutar olimpijske norme. Drugi je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru.

Video 49er SP Zadar

Samouvjereno jedri Tonči Stipanović na Svjetskom prvenstvu Lasera u Njemačkoj. U finalnoj zlatnoj skupini danas je u prvom plovu bio treći, dok je drugi pobijedio! Vrhunska izvedba našeg olimpijca. Australac Tom Slingsby zadržao je prvo mjesto.

- Teški su uvjeti za jedrenje, meÄ‘utim danas sam imao zaista savršen dan i sve je ispalo onako kako sam zamislio. Odlično jedrenje, koje se nadam ponoviti i zadnja dva dana prvenstva. Još su četiri plova do kraja, puno je još bodova u igri, no prvi dan finala za mene je prošao na najbolji mogući način – zadovoljan je Tonči.

Na 19. mjestu je Daniel Mihelić, 43. je Ivan Taritaš, 50. Milan Vujasinović, 52. Filip Jurišić.

Jako dobro vijesti stižu i dalje s napetog Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda u Francuskoj. Zvijezde jedre jedan plov dnevno. U četvrtom plovu Mate Arapov i Siniša Mikuličić bili su deveti, a Marin i Dan Lovrović 12. Nakon četiri plova Arapov/Mikuličić su deveti ukupno, unutar olimpijske norme! MeÄ‘u nacijama koje se bore za mjesto na Olimpijskim igrama Mate i Siniša su treći. ÄŒetiri mjesta su preostala za ovu disciplinu još na OI. Valja još jednom istaknuti kako je teško doći do mjesta na OI u Zvijezdi, što je vidljivo i iz aktualnih rezultata.

Drugi je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru. Zadarski kanal ponudio je danas savršene uvjete za jedrenje, deset do 14 čvorova maestrala, sunce, toplo, dan kao izmišljen. Oko 150 jedriličara danas je zaista uživalo u nadmetanju i sa smiješkom su se zadovoljni vratili s mora. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su Njemci Schadewaldt i Baumann koji su nakon šest jedrenja u kvalifikacijama preuzeli vodstvo, na drugom mjestu su Poljaci Przybytek i Kolodzinski, dok su do trećeg mjesta stigli branitelji naslova Australci Outteridge i Jensen. Pavle Kostov i Petar Cupać su danas zabilježili 5., 6. i 13. mjesto te napredovali na 22. mjesto poretka. Sutrašnji, zadnji dan kvalifikacija, s još tri plova odlučit će o 25 najboljih koji će u četvrtak nastaviti natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini za plasman od prvog do 25. mjesta.

- Dobro je danas bilo, prva dva plova odlično, a treći solidno. Sutra se moramo izboriti za tih 25 najboljih, kad bi nam to uspijelo bili bi već prilično zadovoljni s nastupom na prvenstvu – kaže Petar Cupać.

Sutra je i dan D za nacije koje se bore za olimpijske norme. Procijena je da će svatko tko se plasira u zlatnu skupinu osigurati i jedno od zadnjih pet mjesta na OI za 49er. Start je predviđen u 12 sati.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019