Tonči Stipanović i dalje sjajan!


Tonči Stipanović drugi je dva dana do kraja Svjetskog prvenstva Lasera. Mate Arapov i Siniša Mikuličić deseti su na Svjetskom prvenstvu za Zvijezdu, zasad unutar olimpijske norme. Drugi je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru.

Video 49er SP Zadar

Samouvjereno jedri Tonči Stipanović na Svjetskom prvenstvu Lasera u Njemačkoj. U finalnoj zlatnoj skupini danas je u prvom plovu bio treći, dok je drugi pobijedio! Vrhunska izvedba našeg olimpijca. Australac Tom Slingsby zadržao je prvo mjesto.

- Teški su uvjeti za jedrenje, meÄ‘utim danas sam imao zaista savršen dan i sve je ispalo onako kako sam zamislio. Odlično jedrenje, koje se nadam ponoviti i zadnja dva dana prvenstva. Još su četiri plova do kraja, puno je još bodova u igri, no prvi dan finala za mene je prošao na najbolji mogući način – zadovoljan je Tonči.

Na 19. mjestu je Daniel Mihelić, 43. je Ivan Taritaš, 50. Milan Vujasinović, 52. Filip Jurišić.

Jako dobro vijesti stižu i dalje s napetog Svjetskog prvenstva za klasu Zvijezda u Francuskoj. Zvijezde jedre jedan plov dnevno. U četvrtom plovu Mate Arapov i Siniša Mikuličić bili su deveti, a Marin i Dan Lovrović 12. Nakon četiri plova Arapov/Mikuličić su deveti ukupno, unutar olimpijske norme! MeÄ‘u nacijama koje se bore za mjesto na Olimpijskim igrama Mate i Siniša su treći. ÄŒetiri mjesta su preostala za ovu disciplinu još na OI. Valja još jednom istaknuti kako je teško doći do mjesta na OI u Zvijezdi, što je vidljivo i iz aktualnih rezultata.

Drugi je dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu 49er-a u Zadru. Zadarski kanal ponudio je danas savršene uvjete za jedrenje, deset do 14 čvorova maestrala, sunce, toplo, dan kao izmišljen. Oko 150 jedriličara danas je zaista uživalo u nadmetanju i sa smiješkom su se zadovoljni vratili s mora. Najviše razloga za zadovoljstvo imali su Njemci Schadewaldt i Baumann koji su nakon šest jedrenja u kvalifikacijama preuzeli vodstvo, na drugom mjestu su Poljaci Przybytek i Kolodzinski, dok su do trećeg mjesta stigli branitelji naslova Australci Outteridge i Jensen. Pavle Kostov i Petar Cupać su danas zabilježili 5., 6. i 13. mjesto te napredovali na 22. mjesto poretka. Sutrašnji, zadnji dan kvalifikacija, s još tri plova odlučit će o 25 najboljih koji će u četvrtak nastaviti natjecanje u zlatnoj finalnoj skupini za plasman od prvog do 25. mjesta.

- Dobro je danas bilo, prva dva plova odlično, a treći solidno. Sutra se moramo izboriti za tih 25 najboljih, kad bi nam to uspijelo bili bi već prilično zadovoljni s nastupom na prvenstvu – kaže Petar Cupać.

Sutra je i dan D za nacije koje se bore za olimpijske norme. Procijena je da će svatko tko se plasira u zlatnu skupinu osigurati i jedno od zadnjih pet mjesta na OI za 49er. Start je predviđen u 12 sati.


Recent Nautical News Entries

Pogledajte ultra-brzu jedrilicu iz ACI-jevog projekta od dva milijuna eura

Nautički sajam u Genovi s tisuću je izlagača i brodova iz cijelog svijeta idealna pozornica za predstavljanje najvažnijih&n

September.23.2019

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019