Split: Obnovit će se spomenik palom pomorcu na Katalinića brigu


Blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, obilježen je i na Katalinića brigu kod spomenika palom pomorcu. Okupili su se predstavnici Sindikata pomoraca i Grada te položili vijence kod devastiranog spomenika. 

Iako je izgraÄ‘en kao spomenik - svjetionik 1958. godine, manje je služio kao svjetionik. U funkciji je bio sve do 1991. godine. Visok je 33 metra i ima više od pet tisuća staklenih pločica koje zadnjih godina otpadaju s njega pa je posjetiocima postavljeno upozorenje da se ne zadržavaju u blizini jer je to opasno po život. Okoliš oko njega je sasvim zapušten, noJure Šundov kaže kako bi se to, do idućeg blagdana Svetog Nikole, trebalo promijeniti.

- U Splitu ima pet tisuća pomoraca i mislim da bi trebali napraviti sve da se ovaj spomenik obnovi, a da se okoliš oko njega uredi. Mislim da bi na ovom projektu trebali suraÄ‘ivati Grad, Sindikat pomoraca i sve službe i udruge koje bi mogle doprinijeti obnovi spomenika. Vjerujem da bi u proljeće mogli početi s radovima te da bi spomenik za godinu dana mogao biti obnovljen, a okoliš ureÄ‘en - rekao je dogradonačelnik Šundov. 


Recent Nautical News Entries

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019

Danas počinje međunarodni nautički sajam Croatia Boat Show u Splitu

Izuzetna nam je čast najaviti 21. CROATIA BOAT SHOW, koji pocinje danas na Zapadnoj obali u Splitu.

April.11.2019