Split: Obnovit će se spomenik palom pomorcu na Katalinića brigu


Blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, obilježen je i na Katalinića brigu kod spomenika palom pomorcu. Okupili su se predstavnici Sindikata pomoraca i Grada te položili vijence kod devastiranog spomenika. 

Iako je izgraÄ‘en kao spomenik - svjetionik 1958. godine, manje je služio kao svjetionik. U funkciji je bio sve do 1991. godine. Visok je 33 metra i ima više od pet tisuća staklenih pločica koje zadnjih godina otpadaju s njega pa je posjetiocima postavljeno upozorenje da se ne zadržavaju u blizini jer je to opasno po život. Okoliš oko njega je sasvim zapušten, noJure Šundov kaže kako bi se to, do idućeg blagdana Svetog Nikole, trebalo promijeniti.

- U Splitu ima pet tisuća pomoraca i mislim da bi trebali napraviti sve da se ovaj spomenik obnovi, a da se okoliš oko njega uredi. Mislim da bi na ovom projektu trebali suraÄ‘ivati Grad, Sindikat pomoraca i sve službe i udruge koje bi mogle doprinijeti obnovi spomenika. Vjerujem da bi u proljeće mogli početi s radovima te da bi spomenik za godinu dana mogao biti obnovljen, a okoliš ureÄ‘en - rekao je dogradonačelnik Šundov. 


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019