Split: Obnovit će se spomenik palom pomorcu na Katalinića brigu


Blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca, obilježen je i na Katalinića brigu kod spomenika palom pomorcu. Okupili su se predstavnici Sindikata pomoraca i Grada te položili vijence kod devastiranog spomenika. 

Iako je izgraÄ‘en kao spomenik - svjetionik 1958. godine, manje je služio kao svjetionik. U funkciji je bio sve do 1991. godine. Visok je 33 metra i ima više od pet tisuća staklenih pločica koje zadnjih godina otpadaju s njega pa je posjetiocima postavljeno upozorenje da se ne zadržavaju u blizini jer je to opasno po život. Okoliš oko njega je sasvim zapušten, noJure Šundov kaže kako bi se to, do idućeg blagdana Svetog Nikole, trebalo promijeniti.

- U Splitu ima pet tisuća pomoraca i mislim da bi trebali napraviti sve da se ovaj spomenik obnovi, a da se okoliš oko njega uredi. Mislim da bi na ovom projektu trebali suraÄ‘ivati Grad, Sindikat pomoraca i sve službe i udruge koje bi mogle doprinijeti obnovi spomenika. Vjerujem da bi u proljeće mogli početi s radovima te da bi spomenik za godinu dana mogao biti obnovljen, a okoliš ureÄ‘en - rekao je dogradonačelnik Šundov. 


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019