Sa foruma: Oko svijeta na katamaranu od 6,3 metra
Zahvaljujući trudu i dobroj volji forumaša nadimkom „Hidroterapy“, na forumu Nautica Portala možete pratiti avanturu francuskog jedriličara Yvana Bourgnona, koji se početkom lstopada prošle godine zaputio na put oko svijeta na katamaranu vlastite izrade dugom svega 6,3 metra. Ako kažemo da katamaran nema kabine i da Bourgnon putuje bez GPS uređaja, onda je jasno da ovakvo putovanje, dugo oko 30.000 milja, predstavlja drastičan izazov za psihičku i fizičku spremu jedriličara.
  Bourgnon je 5. listopada krenuo iz mjesta Les Sables D'Olonne na zapadnoj obali Francuske, preplovio je Biskajski zaljev i stigao do Kanarskog otočja, odakle je krenuo preko Atlantika do Martiniquea, prošao je kroz Panamski kanal i krajem veljače doplovio do Galapagosa. U ovom trenutku jedri od Galapagosa do 3.000 milja udaljenog Marquesas (Markižansko otočje) u sastavu Francuske Polinezije na Tihom oceanu.  Ukoliko vas zanima ova izuzetna avantura, svakako navratite na naš forum: http://nautica-portal.com/forum/index.php?topic=5845.0 i pratite etape putovanja Yvana Bourgnona, ali i komentare i iskustva naših forumaša, a možete nam se i pridružiti sa svojim mišljenjima i iskustvioma.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019