Vis: Na proljeće kreće izgradnja stanova za podstanare


Sve je izglednija realizacija projekta izgradnje stanova iz programa poticane stanogradnje i na otoku Visu. Gradonačelnik Ivo Radica nedavno je bio u Zagrebu na sastanku u APN-u na kojem je dogovoreno da će se u lipnju potpisati predugovor o međusobnim pravima i obvezama, a gradnja bi najranije mogla početi na proljeće iduće godine.

No, zbog turističke sezone gradonačelnik bi bio najsretniji kada bi gradnja umjesto na proljeće počela nakon turističke sezone.

- Nadam se da ćemo do lipnja uspjeti riješiti još neka otvorena pitanja i da ćemo u lipnju potpisati predugovor. Teško je reći kada bi gradnja mogla početi, ali ako sve bude kako je planirano radovi bi mogli početi u ožujku iduće godine. No, ja bi bio puno sretniji kada bi taj posao pokrenuli nakon završetka turističke sezone jer se lokacija buduće zgrade nalazi u središtu grada, iza pošte i Hrvatskog doma.

Na sve moguće načine pokušavamo produžiti sezonu, nautičari su nam već počeli dolaziti, a mislim kako bi nam radovi u centru grada, u srcu sezone, mogli loše utjecati na turizam - kazao nam je Ivo Radica.

Na raspisanom natječaju nagraÄ‘en je idejni projekt kojeg su izradili Hrvoje Marinović i Zdenka Šarolić iz Arhitektonskog studija Marinović. Lokacija iznad gradske pošte jedna je od tri lokacije koje su bile u užem izboru za gradnju stanova POS-a. Na površini od oko 500 metara četvornih moglo bi se izgraditi do 25 stanova. Radica je dodao kako su do sada zaprimili šest zahtjeva viških podstanara koji su zainteresirani za kupovinu ovih stanova.

- Nakon potpisivanja predugovora projektanti moraju vidjeti koliko bi se stanova moglo smjestiti na tom području. Grad bi uzeo neke prostore u prizemlju zgrade, a ukoliko bi nakon toga ostalo još zainteresiranih podstanara, raspisali bi dodatni natječaj - zaključio je Radica.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019