Vis: Na proljeće kreće izgradnja stanova za podstanare


Sve je izglednija realizacija projekta izgradnje stanova iz programa poticane stanogradnje i na otoku Visu. Gradonačelnik Ivo Radica nedavno je bio u Zagrebu na sastanku u APN-u na kojem je dogovoreno da će se u lipnju potpisati predugovor o međusobnim pravima i obvezama, a gradnja bi najranije mogla početi na proljeće iduće godine.

No, zbog turističke sezone gradonačelnik bi bio najsretniji kada bi gradnja umjesto na proljeće počela nakon turističke sezone.

- Nadam se da ćemo do lipnja uspjeti riješiti još neka otvorena pitanja i da ćemo u lipnju potpisati predugovor. Teško je reći kada bi gradnja mogla početi, ali ako sve bude kako je planirano radovi bi mogli početi u ožujku iduće godine. No, ja bi bio puno sretniji kada bi taj posao pokrenuli nakon završetka turističke sezone jer se lokacija buduće zgrade nalazi u središtu grada, iza pošte i Hrvatskog doma.

Na sve moguće načine pokušavamo produžiti sezonu, nautičari su nam već počeli dolaziti, a mislim kako bi nam radovi u centru grada, u srcu sezone, mogli loše utjecati na turizam - kazao nam je Ivo Radica.

Na raspisanom natječaju nagraÄ‘en je idejni projekt kojeg su izradili Hrvoje Marinović i Zdenka Šarolić iz Arhitektonskog studija Marinović. Lokacija iznad gradske pošte jedna je od tri lokacije koje su bile u užem izboru za gradnju stanova POS-a. Na površini od oko 500 metara četvornih moglo bi se izgraditi do 25 stanova. Radica je dodao kako su do sada zaprimili šest zahtjeva viških podstanara koji su zainteresirani za kupovinu ovih stanova.

- Nakon potpisivanja predugovora projektanti moraju vidjeti koliko bi se stanova moglo smjestiti na tom području. Grad bi uzeo neke prostore u prizemlju zgrade, a ukoliko bi nakon toga ostalo još zainteresiranih podstanara, raspisali bi dodatni natječaj - zaključio je Radica.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019