Država prodaje Modru špilju za 7,8 milijuna kuna


Ministarstvo turizma objavilo je, bez prevelike pompe, opsežan Katalog investicijskih projekata u kojemu su detaljno navedene sve pojedinosti vezane uz turistička društva gdje država ima udjele, a koja su namijenjena prodaji. MeÄ‘u njima se našla i Modra špilja.

Država se nastoji riješiti preostale turističke imovine te je objavila opsežan materijal gdje se opisani nude nekadašnji biseri hrvatskog turizma, od kojih su pojedini, doduše, i sada u odličnom stanju pa ostvaruju lijepe prihode.

Tako je Ministarstvo turizma objavilo, bez prevelike pompe, opsežan Katalog investicijskih projekata u kojemu su detaljno navedene sve pojedinosti vezane uz turistička društva u kojima država ima svoje udjele, a koja su namijenjena prodaji.

14 društava kojima predstoji privatizacija


Navodi se i kako će se Katalog investicijskih projekata po potrebi mijenjati i dopunjavati, a zasad sadrži detaljne informacije o 14 društava kojima predstoji privatizacija i gdje udio države raspoloživ za prodaju iznosi više od 25 posto temeljnog kapitala društva, piše Vjesnik.

U Katalogu se tako našla i tvrtka Modra špilja d.o.o. iz Komiže na Visu u kojoj država ima 44,57 posto koji prodaje za 7,8 milijuna kuna. Riječ je o tvrtki koja u svom vlasništvu ima hotel Biševo, turističku agenciju Komiža te nekoliko restorana i pizzeria, a takoÄ‘er se bavi i organizacijom izleta u turističku atrakciju – Modru špilju.

U Katalogu se još, izmeÄ‘u ostalih, nalaze i Bizovačke toplice, u kojima država ima 99,44 posto, te isti udio prodaje za 130.177.500 kuna, Club Adriatic, HOC Bjelolasica te Hoteli Makarska.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019