Država prodaje Modru špilju za 7,8 milijuna kuna


Ministarstvo turizma objavilo je, bez prevelike pompe, opsežan Katalog investicijskih projekata u kojemu su detaljno navedene sve pojedinosti vezane uz turistička društva gdje država ima udjele, a koja su namijenjena prodaji. MeÄ‘u njima se našla i Modra špilja.

Država se nastoji riješiti preostale turističke imovine te je objavila opsežan materijal gdje se opisani nude nekadašnji biseri hrvatskog turizma, od kojih su pojedini, doduše, i sada u odličnom stanju pa ostvaruju lijepe prihode.

Tako je Ministarstvo turizma objavilo, bez prevelike pompe, opsežan Katalog investicijskih projekata u kojemu su detaljno navedene sve pojedinosti vezane uz turistička društva u kojima država ima svoje udjele, a koja su namijenjena prodaji.

14 društava kojima predstoji privatizacija


Navodi se i kako će se Katalog investicijskih projekata po potrebi mijenjati i dopunjavati, a zasad sadrži detaljne informacije o 14 društava kojima predstoji privatizacija i gdje udio države raspoloživ za prodaju iznosi više od 25 posto temeljnog kapitala društva, piše Vjesnik.

U Katalogu se tako našla i tvrtka Modra špilja d.o.o. iz Komiže na Visu u kojoj država ima 44,57 posto koji prodaje za 7,8 milijuna kuna. Riječ je o tvrtki koja u svom vlasništvu ima hotel Biševo, turističku agenciju Komiža te nekoliko restorana i pizzeria, a takoÄ‘er se bavi i organizacijom izleta u turističku atrakciju – Modru špilju.

U Katalogu se još, izmeÄ‘u ostalih, nalaze i Bizovačke toplice, u kojima država ima 99,44 posto, te isti udio prodaje za 130.177.500 kuna, Club Adriatic, HOC Bjelolasica te Hoteli Makarska.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019