Škverovi će graditi vjetroelektrane vrijedne 2 mlrd. eura


 

Potpredsjednik Radimir Čačić je za Novi list najavio je projekt vjetroelektrana na platformama u Jadranu gdje bi se ostvarila sinergija brodogradnje i energetike.

 

Na nekoliko lokacija veličine manjih umjetnih otoka na otvorenom moru treba locirati područja vjetroelektrana. „Govorimo o dvije milijarde eura investicija bez off shore projekata. Brodogradilišta 3. maj, Viktor Lenac, Brodosplit i drugi tu apsolutno imaju otvoren prostor“, kazao je ÄŒačić.

 

„Po preuzetim obvezama moramo napraviti 1200 megavata, a to je investicija od 1,5 milijuna eura za svaki megavat vjetroelektrana. Te vjetroelektrane na moru, ne na otocima, su posebno učinkovite, pa su i platforme na moru rješenje“, rekao je.

 

Istaknuo je da će uskoro biti imenovan ugledni stečajni upravitelj brodogradilišta u Kraljevici. Vlada je odredila da će radnici dobiti sve plaće prije stečaja, a otpremnine neće biti na bazi stečajnog zakona. Stečaj će biti pokrenut za desetak dana.

 

„Projekt LNG-a na Krku trebao bi početi s izgradnjom u mandatu ove Vlade“, najavio je ÄŒačić istaknuvši da je ponuÄ‘eno 10 milijuna kuna za otkup projekta, a iz tvrtke Adria LNG očekuju odgovor do kraja tjedna.

 

„Stav je da se u 3. maju ide u restrukturiranje same djelatnosti i u tom smislu oni imaju jaču poziciju kod novih ugovaranja“, istaknuo je ÄŒačić. Oni će prije 1. srpnja 2013. biti privatizirani, tu nema razloga za sumnju. Ako je Vlada rekla da 3. maj neće završiti u stečaju, onda će tako i biti.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019