Škverovi će graditi vjetroelektrane vrijedne 2 mlrd. eura


 

Potpredsjednik Radimir Čačić je za Novi list najavio je projekt vjetroelektrana na platformama u Jadranu gdje bi se ostvarila sinergija brodogradnje i energetike.

 

Na nekoliko lokacija veličine manjih umjetnih otoka na otvorenom moru treba locirati područja vjetroelektrana. „Govorimo o dvije milijarde eura investicija bez off shore projekata. Brodogradilišta 3. maj, Viktor Lenac, Brodosplit i drugi tu apsolutno imaju otvoren prostor“, kazao je ÄŒačić.

 

„Po preuzetim obvezama moramo napraviti 1200 megavata, a to je investicija od 1,5 milijuna eura za svaki megavat vjetroelektrana. Te vjetroelektrane na moru, ne na otocima, su posebno učinkovite, pa su i platforme na moru rješenje“, rekao je.

 

Istaknuo je da će uskoro biti imenovan ugledni stečajni upravitelj brodogradilišta u Kraljevici. Vlada je odredila da će radnici dobiti sve plaće prije stečaja, a otpremnine neće biti na bazi stečajnog zakona. Stečaj će biti pokrenut za desetak dana.

 

„Projekt LNG-a na Krku trebao bi početi s izgradnjom u mandatu ove Vlade“, najavio je ÄŒačić istaknuvši da je ponuÄ‘eno 10 milijuna kuna za otkup projekta, a iz tvrtke Adria LNG očekuju odgovor do kraja tjedna.

 

„Stav je da se u 3. maju ide u restrukturiranje same djelatnosti i u tom smislu oni imaju jaču poziciju kod novih ugovaranja“, istaknuo je ÄŒačić. Oni će prije 1. srpnja 2013. biti privatizirani, tu nema razloga za sumnju. Ako je Vlada rekla da 3. maj neće završiti u stečaju, onda će tako i biti.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019