Počinje suđenje Horvatinčiću za smrt dvoje talijana


 

Počinje suđenje Horvatinčiću za smrt dvoje Talijana

PET MJESECI nakon što je Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu, na Općinskom sudu u Šibeniku počinje suÄ‘enje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za smrt dvoje talijanskih državljana. Prijeti mu do deset godina zatvora.

 

Optužnica ga tereti da je upravljajući svojim gliserom u kolovozu prošle godine kod Primoštena izazvao tešku pomorsku nesreću u kojoj je stradalo dvoje nautičara. Prema optužnici, glisirao je prevelikom brzinom s uključenim automatskim pilotom te nije promatrao promet. Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica za Media servis je rekao kako nisu zadovoljni optužnicom i smatraju kako nije osnovana te "dokazi upućuju na drugu kvalifikaciju".

Horvatinčić će se tako najvjerojatnije izjasniti da nije kriv. Sudit će mu sutkinja Maja Šupe, a prijeti mu od tri do deset godina zatvora. Dodajmo i to kako mu neće biti suÄ‘eno za nepružanje pomoći talijanskom paru koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019