Počinje suđenje Horvatinčiću za smrt dvoje talijana


 

Počinje suđenje Horvatinčiću za smrt dvoje Talijana

PET MJESECI nakon što je Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu, na Općinskom sudu u Šibeniku počinje suÄ‘enje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću za smrt dvoje talijanskih državljana. Prijeti mu do deset godina zatvora.

 

Optužnica ga tereti da je upravljajući svojim gliserom u kolovozu prošle godine kod Primoštena izazvao tešku pomorsku nesreću u kojoj je stradalo dvoje nautičara. Prema optužnici, glisirao je prevelikom brzinom s uključenim automatskim pilotom te nije promatrao promet. Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica za Media servis je rekao kako nisu zadovoljni optužnicom i smatraju kako nije osnovana te "dokazi upućuju na drugu kvalifikaciju".

Horvatinčić će se tako najvjerojatnije izjasniti da nije kriv. Sudit će mu sutkinja Maja Šupe, a prijeti mu od tri do deset godina zatvora. Dodajmo i to kako mu neće biti suÄ‘eno za nepružanje pomoći talijanskom paru koji je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuo.


Recent Nautical News Entries

Uskoro počinje 22. Croatia Boat Show

Grad Split će od 22. do 26. travnja 2020. biti domaćin sajma koji okuplja najznačajnija imena hrvatske i svjetske nautičke elite.

February.24.2020

Pristajanje bez muke i stresa uz pomoć virtualnog odbojnika

Pristajanje u marinama gdje mjesta ima malo, a plovila puno, nije baš lagan zadatak čak i za iskusne nautičare u nekim situacijama

February.10.2020

29. zagrebački sajam nautike

Interes za izlaganje raste iz godine u godinu, a na sajmu će se predstaviti gotovo svi važniji domaći brodograditelji: Pičuljan, Grginić jahte

January.21.2020

Taiga na struju juri čak 104 km/h

Taiga na struju juri čak 104km/h.

December.16.2019