nova plovila / Estensi 360 Goldstar Sport


U nas manje poznati talijanski škver Cantieri Estensi zadnjih godina kao da ne osjeća krizu te stalno razvija nove modele 

Novi lobster 360 Goldstar Sport iz talijanskog škvera Cantieri Estensi idealan je za one koji vole lijepa plovila, za one koji traže kvalitetnu gradnju, za one koji preferiraju dobru završnu obradu, za one koji mudro biraju plovila koja će moći navigavati u bilo kojim uvjetima na moru (CE kategorija A), te za one koji žele poštivati okoliš te traže efikasnost, malu potrošnju goriva i nisku emisiju štetnih plinova.

S dužinom od 11,65 m i maksimalnom širinom od 3,9 m novi 360 Sport Goldstar nudi još više udobnosti i prostranosti nego konkurencija u istoj dužinskoj klasi. U potpalublju su dvije kabine, jedna namijenjena vlasniku a druga za goste, te je 360-ica idealna za obitelj ili dva para. Kuhinja i kupaonica takoÄ‘er su vrlo udobne. U salonu visina prelazi dva metra, a u obje kabine iznosi puna 194 cm. Visoka razina ručne završne obrade i puno drvo pokazuju brigu škvera za kontrukciju. Kao i na ostalim modelima u ponudi, i ovaj je Estensi dizajnirao Zuccheri Yacht Design.

Prostrani kokpit daje mogućnost blagovanja na otvorenom prostoru, a pramčano sunčalište je takoÄ‘er vrlo veliko zahvaljujući raskošnoj širini čak i na pramčanom dijelu trupa. Stil lobstera čini plovilo vrlo privlačnim i bezvremenskim, no 360 Goldstar Sport je moderan projekt u svakom pogledu: u dizajnu, rasporedu i po estetskim karakteristikama poput lijepih konveksnih prozora.

Vlasnik može odabrati različite opcije i dva različita pogonska sklopa koje čine FPT N60 ili N67 motori od po 370 ili 280 KS koji štede energiju, novac, težinu i gorivo.

Slabiji motori od po 280 KS tu su kako bi navigacija reducirala troškove i povećala autonomiju plovidbe, koji omogućuju krstareću brzinu od 24 čvora i maksimalnu od 27.5 čvorova. S jačim motorima maksimalna brzina raste na 33 čvora. Ovi motori spadaju u seriju NEF te pružaju maksimalnu efikasnost s minimalnom emisijom štetnih plinova kako bi očuvali okoliš i štedjeli gorivo. Ovi turbodizelski motori imaju visoku pouzdanost i trajnost te se zbog toga ugraÄ‘uju i u profesionalna plovila koja se koriste intenzivno.

Siguran i trajan pogon putem linijske osovine omogućuje, izmeÄ‘u ostalog, povoljan kut trupa u svim uvjetima na moru, minimalno posrtanje i mali gaz kako bi se smanjio rizik udara u podvodne prepreke. Razina buke je vrlo niska (oko 70 dBA pri 2000 o/min) pa je plovidba vrlo ugodna i opuštajuća, zahvaljujući uz to i potpunoj odsutnosti vibracija.

Upravljačka pozicija je udobna bilo tijekom plovidbe, bilo za druženje u salonu, a preglednost je kroz velike staklene površine odlična. ÄŒak ni pri minimalnoj brzini glisiranja od 10 čvorova ne treba koristiti flapsove za. Veličina strojarnice projektirana je za lako izvoÄ‘enje servisnih i inspekcijskih radova.

Info: Cantieri Estensi S.p.A., Via Giotto di Bondone 3, 44020 Ostellato (FE), Italija; tel.:            +39 0533 640394      ,

e-mail: info@cantieriestensi.it, www.cantieriestensi.it


Recent Nautical News Entries

Rafael Nadal kupio poljski katamaran

Rafael Nadal prodaje svoju jahtu Monte Carlo 76 dugu 23 metra za 2,6 milijuna eura.

July.23.2019

Nimbus W9 - zvijer za vikend

Nimbus W9 motorni brod godine!

July.02.2019

Jedrilica koja se puni besplatno i nimalo ne zagađuje okoliš

Jedrilica koja se puni besplatno, čuva more i nimalo ne zagađuje okoliš - zvuči savršeno?

June.03.2019

Novi Deluxe Superior brod "Nautilus"

19 luksuznih kabina osigurava smještaj za 38 putnika.

May.13.2019

U Splitu otvoren 21. Croatia Boat Show

Na splitskoj Zapadnoj obali u četvrtak je otvoren 21. međunarodni "Croatia Boat Show" koji je okupio više od 300 izlagača iz 25 zemalja svije

April.15.2019